Fiat Ducato: Ducato 2007 houdt af en toe in

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,3 JTD

Mijn Ducato camper met 2,3 JTD motor houd af en toe in als ik terugschakel. (en slaat dan bijna af) het vermogen is dan bijna weg, maar ik kan nog wel doorrijden. Het gebeurt dus na terugschakelen in een lagere versnelling en daarna weer gas geven (en dan gebeurt er niets/weinig)
De EGR klep is eerst al schoongemaakt en daarna zelfs vervangen, maar het probleem doet zich nog steeds voor, maar helaas heel onregelmatig. De ene dag wel, de andere weer niet.
Iemand een idee? De kilometerstand is trouwens ca. 44.000 km.

lesseh

Geplaatst door lesseh (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rick559 (0) PRO, 12 jaar geleden

even laten uitlezen, waarschijnlijk gasklep defect.

T.P. (0) PRO, 12 jaar geleden

gasklephuis is zeer waarschijnlijk de oorzaak

lesseh (0), 12 jaar geleden

Het heeft 'even' geduurd. Na het reinigen en daarna vervangen van de EGR is inderdaad ook het Gasklephuis vervangen, alhoewel er geen foutmelding was (ook niet onder het rijden terwijl het vermogen toch zo goed als weg was/ 'noodloop'?) Ook dat bleek niet de oplossing te zijn. Nu is de remlichtschakelaar vervangen omdat blijkt dat tijdens de storing de remlichten gaan knipperen (onder het rijden). Maar ook dat is blijkbaar niet de oplossing. Het viel mij nu op dat tijdens de storing ook de KILOMETERSTAND aanduiding gaat knipperen op het dashboard. Iemand nog nieuwe ideeën?
Wil er wel bijzeggen dat er in het voorjaar een nieuwe achteruitrijcamera is geplaatst die zijn voeding haalt vanaf
het rechterachterlicht. (vlgs iedereen is dat normaal) Kan dat ook nog een oorzaak zijn?

T.P. (0) PRO, 12 jaar geleden

als de kilometerstand gaat knipperen zit er een probleem in het can-systeem, dit zou wel belangrijke info zijn om diagnose te kunnen stellen, misschien valt er een ecu uit (slechte voeding of massa).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.