Fiat Punto 2009: Achterlichten branden niet

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 199B2000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Hallo.

Ik rij een Fiat Grande Punto 1,3 Mjet 55kW en sedert een paar dagen geeft het boordcomputertje de melding" Parkeerlichten controleren". En effectief de achterlichten branden niet, alhoewel alle lampjes ok zijn. Wel werkt de nummerplaatverlichting, remlichten , richtingsaanwijzers en vooraan de kleine lampjes in de lichtblokken. Dus 4 lampjes krijgen geen spanning alhoewel de contacten in de achterste lichtblokken ok zijn. Als ik het schema controleer zie ik dat die lampjes voeding krijgen uit een "Body Computer M001" die achter de zekeringkast binnen in de auto zit links van het stuur. Wat zou er aan de hand zijn? Die Body computer defect?

kikvorsman

Geplaatst door kikvorsman (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (3035) PRO, 1 week geleden

Meten is weten , komt er spanning uit de module ?

Plakkie (370), 6 dagen geleden

Controleer de massa van de achterlichten eens goed.
Kan zijn dat de BSI uit veiligheid de spanning er af gooit.
Wat Kaleido zegt, meten is weten.

kikvorsman (60), 6 dagen geleden

Hallo Kaleido en Plakkie, Nu gaan ze weer en ik denk dat ik weet wat het is, maar voor ik iets schrijf wil ik zeker zijn dat het nu goed blijft. Ik mat 11, 34 Volt spanning aan de fiche van de lichtblok,(idem batterijspanning, veel korte ritten)Ik zal nog eens de massa controleren. Vraag is dus waarom viel die spanning weg als het lichtblok aangesloten was? Jullie horen zeker van mij!

kikvorsman (60), 5 dagen geleden

Ja dus nu blijven ze goed functioneren. Het probleem was een nieuw maar slecht lampje. Ik had ook nieuwe lampjes gemonteerd (Carpoint)en in eentje van 21w/5w zat een kortsluiting. De weerstand van de beide gloeidraden was namelijk gelijk wat niet kan. De module zal dat ook gedetecteerd hebben en de spanning geblokkeerd hebben. Een Philipslampje erin en bingo. (De massa scheen ok)

Plakkie (370), 5 dagen geleden

Kijk probleem opgelost.
Goed om te lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php