Fiat Punto 1996: Achterwiel rechts staat scheef en veel speling

Bouwjaar: 1996, Transmissie: Handgeschakeld

Hoii allemaal,

Fiat punto cabrio 1996

Mijn rechter achterwiel zit tegen het schutbord aan op de klok van 10 voor 10.Ik had al een tijdje een metaal blikkerig geluid bij het dalen van een drempel maar niet altijd.Het was mij opgevallen dat vanaf de achterkant mijn rechter wiel naar binnen stond.
Als ik mijn handen op ongeveer 10 voor 10 plaats aan de linkerkant zit er heel veel speling.Ik kan het wiel zo weer in de rechte stand zetten maar dan schiet hij weer terug tegen het schutbord aan.Als je flink heen en weer gaat hoor ik nu ook het blikkerige geluid en dat alles met het wiel op de grond.Als ik hem opkrik en het wiel vrijkomt heb ik geen speling en staat het wiel recht.Als ik het wiel draai hoor je een schurend geluid.

Ik ben eronder gaan kijken met een goede lamp maar alles ziet er nog netjes uit en silent blok ziet er ook nog goed uit.

De speling zit achter de trommelrem maar zou het een wiellager kunnen zijn of lagers stuk van de draagarm want dat verschil weet ik niet.

Hoe krijg je dat wiel weer recht want ik trek het zo naar achteren in de goede stand maar dan klapt het weer terug.

Hopelijk weet ik wat meer..ben toch heel benieuwd wat het kan zijn.

Bedankt

Strandbarman

Geplaatst door Strandbarman (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (670) PRO, 9 maanden geleden

Als je achterwiel tegen het schutbord aan komt is t niet best, je zal wel binnenscherm bedoelen. Wat voor auto hebben we t over? Als het over de punto gaat, liggen de draagarmlagers eruit. deze zijn los te vervangen na demonteren van de draagarm.

Strandbarman (0), 9 maanden geleden

Klopt ik bedoel het binnenscherm.Het gaat om een fiat punto cabrio 1996 1.2

Dus als ik het goed begrijp is een reparatie set voor een draagarm voldoende om het probleem op te lossen.Ik heb idd die set gezien met lagers en boutjes.

Een versleten wiellager is alleen merkbaar met het wiel van de grond af? Ik heb alleen speling op de grond aan de linker kant trek je het zo naar je toe en klapt het weer naar het binnenscherm toe.

Strandbarman (0), 9 maanden geleden

.
    Wat is de beste goedkoopste oplossing? Een nieuwe draagarm erop laten zetten of alleen de lagers vervangen?Ik neem aan dat de hele Draagarm losgemaakt moet worden? - Strandbarman (0), 9 maanden geleden

Monteur Senior (740), 9 maanden geleden

die draagarm eronderuit halen stelt weinig voor het enige wat meer tijd kost is het los en vast maken van je remleiding en ontluchten en je handremkabel los en vast maken

Strandbarman (0), 9 maanden geleden

Ik ben naar de garage geweest. ik moet €350.- euro betalen (zonder bon)
Uurloon is €70.-

Is dit een redelijke prijs?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.