Fiat : airbag lampje

hallo als ik mijn auto wil starten blijft er een paar tellen een geel lampje branden van de zij-airbag (poppetje met kussen achter het hoofd) maar deze knippert een paar keer en gaat uit. Zodra er iemand op de passagiersstoel gaat zitten geeft ie een airbag fout aan met een rood lampje. nu heeft deze auto een ongeluk meegemaakt alle airbags/gordelspanners zijn heel. wat kan het zijn

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

De passasiersairbag staat uitgeschakeld ivm eventuele montage kinderzitje. Als je echter op de stoel gaat zitten, komt er teveel gewicht op en gaat het lampje branden. Gewoon de passasiersairbag weer inschakelen dus.

(ps is wilde gok, ben niet bekend met deze auto's)

hus104 (0), 18 jaar geleden

helaas peter de airbag is gewoon ingeschakeld dus daar kan het niet aan liggen.

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

In het instructieboekje staat toch wel het een en ander over de passagiersairbag en de lampjes op het dashboard?

monteynejeroen (0), 18 jaar geleden

Als het rode lichtje oplicht zijn de airbags normaal uitgeschakeld omdat er een fout in het systeem zit.

hus104 (0), 18 jaar geleden

ja maar ik wil je sensor in de stoel vervangen of kan zo'n ding niet kapot raken moet ik misschien bij de bedrading zoeken

Tec11279 (0), 18 jaar geleden

Het knipperen van het oranje lampje betekent dat het systeem zich aan het initialiseren is. Als daarna het lampje uit is, wil dat zeggen dat het systeem geen fouten gezien heeft. Als je op de passagiersstoel gaat zitten en het rode lampje gaat aan, dan is er dus weldegelijk wat mis. In deze stoel zit een matje waarmee de airbag regeleenheid kan zien of er iemand op de stoel zit. Het kan voorkomen dat na verloop van tijd het matje knikt en de sensoren onderbroken worden. Je krijgt dan precies deze klacht. Fiat heeft het opgelost door het matje te integreren in het kussen, zodat het niet defect kan raken. Maar in eerste instantie was het gewoon een matje onder de bekleding.

Santa (0), 18 jaar geleden

Als dat idd zo is, Tec, dan heeft de dealer van de door mijn baas opgedrongen Stilo Abarth daar onnodig veel geld voor in rekening gebracht. Dat ding gaf vrijwel CONTINUE airbag system faillure aan. Na "herstel" duurde het ongeveer een week en dan was het weer raak. 3 jaar en 150.000 km. later was het NOG niet opgelost...! Pfffffff........

hus104 (0), 18 jaar geleden

ok bedankt maar kan ik zo'n matje er zelf inzetten of moet ik dat laten doen door de dealer??

Tec11279 (0), 18 jaar geleden

Hus,

Het matje erin zetten is niet het makkelijkste. De bekleding en dergelijke moet er vanaf. Het is wel te doen als je een beetje handig bent.

PS Santa,
Het hoeft niet altijd het matje te zijn dat defect kan raken, naar ik vernomen heb zijn er meer auto's met de gemodificeerde oplossing die dus niet defect raakt. Ik weet wel (uit eigen ervaring) dat bij de driedeurs vaak een probleem ontstaat bij de stekker onder de passagiersstoel. Ik heb gemerkt dat als deze stoel helemaal naar voren wordt geschoven om achter in te kunnen stappen, dat de stekker onder de stoel losraakt. Daardoor gaat het lampje ook aan. Bij mij dealer hebben ze dit opgelost door de stekker te overbruggen. Sindsdien heb ik nooit meer problemen gehad.

hus104 (0), 18 jaar geleden

bedankt maar om te beginnen moet ik de stoel er compleet uithalen neem ik aan toch??

Tec11279 (0), 18 jaar geleden

Volgens mij wel, alle kunstof afdekplaten moeten ook weg. Niet zomaar even een klusje voor de zondagmiddag dus........

Santa (0), 18 jaar geleden

Tec, helaas had ik een 5 deurs versie......

Tec11279 (0), 18 jaar geleden

Oke, Santa, maar dan heb je nog wel die stekker voor de zij airbag hoor. Alleen weet ik niet of daar de stekker ook losschiet (heb zelf 3-deurzen (?) gehad)

hus104 (0), 18 jaar geleden

beste mensen bedankt voor de reacties, ik heb vandaag even dat matje vervangen viel op zich wel mee binnen 2 uurtjes klaar en met resultaat. Had trouwens ook gezien dat als je de stoel helemaal naar voren doet dat de kabel eigenlijk te kort zijn maar ja beetje de ophanging van de kabels aangepast en opgelost. nog maals bedankt
hus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Overig of stel zelf een nieuwe vraag.