Fiat : remmen

Omdat de fiat sponzig remde en er weinig remvertraging was heb ik de zaak ontlucht. Dit hielp niet. Daarna heb ik de hoofremcilinder vervangen door een nieuw exemplaar. Hierna een keer of 4 opnieuw ontlucht. Weer geen resultaat. Ontluchten deed ik alsvolgt: Met behulp van een pedaaltrapper een slangetje op de nippel rechtsachter, Nippel los - pedaal intrappen -Nippel vast - pedaal oplaten komen. Hierbij werd het pedaal langzaam en niet helemaal tot de bodem ingetrapt. Daarna linksachter, rechtsvoor en linksvoor.
Omdat het niet hielp heb ik de remtrommels afgenomen. De trommel linksachter lukte niet. Hier zal het stelmechanisme moeten worden teruggezet. De rechtertrommel kon ik zo afpakken. De afstand tussen de remschoenen en de trommel lijkt me te groot. De remcilinder beweegt de schoenen wel als ik de handrem of het pedaal gebruik.

Kan het zijn dat de remvloeistof die verplaatst wordt tijdens het intrappen van het pedaal om de schoenen tegen de trommel te drukken vrijwel allemaal gebruikt wordt om de grote afstand tussen remschoen en trommel te overbruggen?

Het stelmechanisme moet er toch voor zorgen dat de remschoenen dicht tegen de trommel liggen? Hoe kan het dat dit dan niet werkt?

Hoe kun je bij gemonteerde trommel het stelmechanisme terugzetten zodat je de trommel kunt afnemen?

Heeft iemand de oplossing voor dit remprobleem ?

Dick2192

Geplaatst door Dick2192 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

monteynejeroen (0), 18 jaar geleden

Ik zou hem eens in de garage laten ontluchten. Dat lijkt toch het probleem te zijn als ik zo lees wat er gaande is.

ray9305 (0), 17 jaar geleden

volgens mij moet je nadat de nippel is dicht gedraait (pendaal op de bodem)eerst een paarkeer het pendaal pompen tot dat hij niet meer in gedrukt kan worden.daarna druk op het pendaal en de nippel open tot dat het pendaal op de bodem is dan de nippel dicht.
Pendaal mag niet eerder van de bodem dan dat de nippel dicht is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Overig of stel zelf een nieuwe vraag.