Fiat Doblo: Airco water in wagen passagierszijde

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 mj

Tijdens vakantie bij +35 graden buiten de airco veelvuldig en langdurig gebruikt. Hierbij druipt er water in de auto via de pollenfilter. Heb na thuiskomst de bekleding los gemaakt zodat alles goed kon drogen en ben hierna gaan zoeken naar de oorzaak. Las al snel op allerlei fora dat het een verstopte drainage buisje kon zijn. Heb dan de twee kamers boven de voorste veringen nagekeken en de rechterzijde aan passagierskant zat vol boombladeren. Leeggemaakt en beginnen rijden. Na 45 minuten gebruik van de airco op vol vermogen begint het druipen. Naar garage gegaan en hier heeft men met compressor het drainage buisje leeggeblazen. Na 45 minuten terug hetzelfde probleem... Hierna naar andere garage gegaan en deze heeft de invoer luchtroosters onder de ruitenwisser losgemaakt en alles nog eens grondig gereinigd. Ook nog eens het drainage buisje (zwart L- vormig rubberen buisje) . Hebben hierna de auto 45 minuten stationair laten draaien en hierbij liep er duidelijk condens onder de auto weg. Hierna toch nog eens een testrit van 45 minuten gemaakt met airco op hoogste vermogen (buiten temperatuur lager dan 20 graden) en ... je raad het al.
Terug water in de wagen. Waar kan dit aan liggen? Iemand aub raad.

Bedankt
Eric

REDPOWA

Geplaatst door REDPOWA (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 11 jaar geleden

Het probleem ligt binnen bij de condensopvangbak, is daar ergens verstopt.

REDPOWA (0), 11 jaar geleden

Buisje werd reeds 2 maal zuiver geblazen met compressor... 2 de maal compressor via ventilatie ingang opening onder ruitenwisser aangesloten en je kon duidelijk de lucht voelen stromen door de drainage buis van het condenswater van de airco. Dus is niet verstopt bij test in de garage liep er ook duidelijk water onder de wagen weg. Zou het kunnen zijn dat zich condens vormt in de kanalisatie airco - verwarming, dus de buizen die in dashboard lopen waar de verwarmde en gekoelde lucht uitstroomt? En dit door een te lange en hoge stand gebruik van de airco?? Ga nu eens proberen om airco te gebruiken op blaasstand 2 ipv 4.
Alvast bedankt voor de reactie
Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.