Fiat Punto: Auto houd in als hij warm is

Bouwjaar: 1996

De fiat punto 60 selecta houd in. Dit gebeurt alleen bij warme motor als het gas losgelaten wordt en dan weer gas gegeven wordt.
De auto heeft al 10 dagen bij een fiat dealer gestaan en deze kan het niet vinden. Computer en sensoren volgens dealer gewisseld zonder resultaat. Foutcode van computer is onbekend bij dealer en fabriek. Nu is er reiniging aan brandstof toegevoegd maar dit is ook zonder resultaat. Wie weet waar deze klacht vandaan komt en heeft een oplossing?

Rien9781

Geplaatst door Rien9781 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rien9781 (0), 19 jaar geleden

Bougie kabels zijn door de dealer vervangen maar nog steeds het zelfde probleem.

frans3264 (0), 19 jaar geleden

Bij de Fiat Tipo (verschil zal niet zo groot zijn?) kan dit veroorzaakt worden door een slecht massa-contact van de ECU. Bij de Tipo zit deze op het inlaatspruitstuk. (zie afbeelding op inclusief (portugese...) beschrijving van probleem en oplossing op http://www.injetronic.com.br/dicas/dica.... )

chaan (0) PRO, 19 jaar geleden

Rien,
je zegt foutcode onbekend. Dat houdt in dat er wel een code is.
Welke code is dat en welk ecu (merk, type) zit er op deze auto?
Wat is de motorcode (zie typeplaatje)?

Rien9781 (0), 19 jaar geleden

Hallo Chiel, de foutcode is mij niet verteld door de garage, maar de coputer was defect(volgens garage), een exemplaar uit een andere auto gaf geen klachten.(even gebruikt door de garage)na zes weken was de nieuwe computer nog steeds niet aanwezig dus ben ik zelf maar begonnen. Ik heb de computer uitgebouwd en aan de onderzijde open gemaakt (electronica is mijn beroep) er bleek een slechte soldeerverbinding te zitten aan een van de vermogenstransistoren (vermoedelijk de stappenmotor of ecu sturing) na deze goed te hebben gesoldeerd rijd de auto als van ouds. Iedereen bedankt voor de tips.
Rien

dupl-u-5093-5dd147ded315a+diet (0), 19 jaar geleden

chique

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.