Fiat Palio: auto start niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo ik heb een fiat palio die slaat niet aan 1e keer smorgens na paar x starten sloeg hij aan smiddags na werk wil ik weer starten weer het zelfde na paar x start hij
volgende morgen slaat hij totaal niet aan wat zou het probleem kunnen zijn?

herman4527

Geplaatst door herman4527 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Arno Streekvos (5), 11 jaar geleden

Ik ben geen specialist maar heb wel recent veel ervaring opgedaan met Fiat (momenteel heb ik er 2).

De oorzaak kan veel zijn, wat is het exacte probleem?
Ik meen te begrijpen dat de startmotor wel draait maar de motor slaat niet aan?

Hierbij wat mogelijkheden:

Als je het contact aan zet en de + pool van de accu los maakt (kijk uit, raak geen metalen delen van de auto aan en denk om de vonk als je de accu + pool weer raakt met de accuklem!!!) dan moet je een klik horen ergens in de buurt van de voorruit bij de motor. Dat is de ontstekingsrelais. Die moet 1x klikken. Als ie ratelt of niet klikt gaat het al mis. Post dan nog even een berichtje, dan gaan we op onderzoek!

Als je de + pool van de accu aansluit, moet je ook een zachte zoemtoon gedurende een paar seconden horen. Dat geluid moet ergens op de motor klinken. Dat zijn de injectoren die brandstof in de motor spuiten. Zonder brandstof gaat ie het nooit doen... Ook als dat niet gebeurd, even posten. Dan gaan we verder zoeken!

Zitten alle bougiekabels goed of zit er ergens 1 klem of los?

Hoe zien de bougies zelf eruit op het onstekingspuntje? Zijn de puntjes bruin, zwart, wit of grijs? Draa er eens minimaal 2 uit en kijk er eens naar?

Doen de Bobines het nog? (dat zijn de blokken waar de bougiekabels op uitkomen). Maken ze goed contact met de bevestigsbouten op de motor of auto? Zitten de stekkers er goed in en zijn deze schoon en glad op de contacten? Zijn de kabels of stroomdraden niet beschadigd?

Geen storingslampje op het dashboard? Bijvoorbeeld een sleuteltje van de startblokkering of een staafje met sproeier van de injectoren die niet uit gaat na 5 seconden contact aan?

Geef ons wat meer info als het lukt, dan kunnen we gerichter kijken naar de storing...

herman4527 (0), 11 jaar geleden

dankje ik heb het meteen geprobeerd met accu klem tegen de pool je hoort een klik en de injectie zoemen
ik heb horen vertellen dat de bdp sencor stuk kan zijn is dat zo ? kan wel een nieuwe halen maar wat kost dat
zou het nut hebben? lampjes van inject en key werken
voor de bougies en kabels is het nu te donker kijk er morgen naar

Arno Streekvos (5), 11 jaar geleden

Beste Herman,

Het kan inderdaad de BDP sensor zijn. Ik weet niet of je toevallig in de buurt zit van Leiden, anders kan ik wel even langs komen met zo'n ding. Ik wil je gerust even helpen... en heb er nog 1 liggen waarvan ik zeker weet dat ie goed is.

De BDP sensor is net een kurk van een wijnfles maar dan matzwart. Hij zit recht onder de distributie en 'kijkt' naar het vliegwiel. Als deze draait vertelt hij de boordcomputer dat de motor 'nog loopt' waarop de computer het brandstofsysteem en de ontsteking 'aan' houd. Ziet de BDP sensor dat het vliegwiel van de motor stil staat, dan geeft hij dit door aan de boordcomputer en die zal dan de ontsteking en de brandstof stop zetten. Het is dus een belangrijk onderdeel van de motor. En bij Fiat en andere automerken zijn het inderdaad kwetsbare dingen die regelmatig stuk gaan.
Een nieuwe voor jou auto kost 35 euro ex btw.

Anderzijds kunnen het ook de Bobines zijn. Als die geen stroom leveren dan gaan de bougies niet vonken en ben je ook klaar.
Verder een draadbreuk, corrosie in een stekker en andere dingen.

herman4527 (0), 11 jaar geleden

goededag me auto start weer nieuwe bdp er in gezet na 2 x flink starte pruttelend loopt ie als een trein auto voor op de krik kunt er dan heel makkelijk bij bedankt voor de moeite arno het is gelukt

Arno Streekvos (5), 11 jaar geleden

Dat is hartstikke goed nieuws! En bedankt voor de uitleg.

Mvg,
Arno Streekvos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.