Fiat Ducato 1988: auto trilt bij acceleren

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: -, Vermogen (kw): 68

Hallo, ik heb hier een fiat ducato, deze auto(camper) trilt bij accelereren, alles vervangen zoals motorsteunen rechter aandrijfas dit leek de oplossing te zijn maar helaas, het gekke is dat als de auto uit de veren is geweest dat het dan een tijdje over is, maar na een dag te hebben stilgestaan begint het weer, kan het ook met de lager van de veerpoot temaken hebben??? Hopende op een oplossing.. Alvast bedankt..

gilbertb

Geplaatst door gilbertb , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Deze vraag heb je toch al eens gesteld ?
Linker aandrijfas ook gecontroleerd ?
Geen speling in het onderstel ?
Waar voel je de trilling in de auto of in het stuur ?

gilbertb, 5 jaar geleden

Hallo, volgens mij is er toen was mis gegaan met het plaatsen, linker aandrijfas was al vervangen, nee hij trilt niet in het stuur maar voor in de bodemplaat waar je de voeten neerzet. Onderstel heb ik gecontroleerd op speling incl rubbers draagarmen, stuurkogel fusee kogel waren ook al vv..
Zo op het oog leken mij de draagarm rubbers okay toen de auto uit de veren was, een raar probleem....

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Onderstel dient op speling gecontroleerd te worden , met de wielen belast , als de wielen vrij in de lucht hangen staat alles onder spanning en is er niet op speling te controleren.
Als je het gas los laat , stopt dan het trillen ?
Blijft de motor normaal lopen als je onbelast gas geeft ?

jan5047 PRO, 5 jaar geleden

zal de binnenste homokineet zijn van de aandrijfas

gilbertb, 5 jaar geleden

Hallo, het hele weekend bezig geweest met zoeken naar de oorzaak, eindelijk gisteren de oorzaak gevonden, de rubbers van de linkerdraagarm waren kappot aangezien de draagarm ook niet meer de nieuwste was heb ik er maar een nieuwe onder gezet, auto uit laten lijnen. Resultaat probleem opgelost.. Allen bedankt voor het meedenken..
Mvgr, Gilbert Bloem

gilbertb, 5 jaar geleden

Probleem opgelost. Zie bericht..

gilbertb, 5 jaar geleden

Linker draagarmrubbers waren kapot, aangezien de draagarm ook niet meer de nieuwste was heb ik gelijk maar een nieuwe onder gezet, auto laten uitlijnen en het probleem was opgelost...
Bedankt voor het meedenken..
Mvgt gilbert bloem..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.