Fiat Panda: automaat maakt veel toeren

Bouwjaar: 1993

hallo

ik heb een probleem met mijn Fiat panda 1.1 selecta / automaat uit 1993 met 140 dkm op de teller.

probleem:
als ik weg wil rijden en geef vol gas dan gaat de auto maar amper vooruit, de zelfde snelheid als je een beetje gas geeft. ook onder het rijden bijvoorbeeld als je 80 km peruur en dan gas geeft vliegen de toeren omhoog meteen maar geen acceleratie.

ik denk zelf dat de automaatbak geen koppelings druk heeft maar weet dit niet zeker. het lijk net alsof je half op de koppeling rijdt.
de kickdown kabel staat naar mijn weten ook goed.

Weet iemant misschien of de druk af te stellen is of iets van het systeem schoon gemaakt moet worden?

en zou het de schakelaar bij het gaspendaal kunnen zijn?

weet iemant misschien waar de hydraulische regelunit zit want ik heb me laten vertellen dat die wel een schoon gemaakt moet worden als je met de automaat problemen heb.

bak olie is ververst.

alvast bedankt gr Robert.

Robert10053

Geplaatst door Robert10053 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

theo11333 (0), 19 jaar geleden

verkeerde olie .zeef verstopt

Erwin2923 (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste Robert,
Tussen bak en motor zit een elektromagnetische koppeling(poederkopp.)Slippen bij dit type ECVT heeft vaak als oorzaak een defecte poederkopp. Raadpleeg voor de juiste diagnose een transmissie specialist.

Vriendelijke groet,
Erwin Machielse

voetskamp (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi , ik heb dit ook eens meegemaakt oorzaak:de elektrische koppeling ontkoppelde door een slecht massa contact even contacten schuren en opgelost

sander frijters (0), 18 jaar geleden

Hallo ; onder je gas pedaal zit een microprocessor; vervanging (goedkoop) wil vaak helpen; deze regelt dus de stroom die door de poeder kopp gaat ; werkt dit goed dan wordt het poeder hard en koppelt ie beter ... moeite waard en goedkoper dan een nieuwe poeder kopp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.