Fiat Panda: Panda stinkt naar benzine

Bouwjaar: 1992

Een Panda 1000 CLX FIRE uit 1993 stinkt onder de auto en in de kofferbak naar benzine. Lekt op het oog nergens, vulpijp is droog, tank heb ik er nog niet onderuit gehad, eerst hier maar eens vragen of collegae ervaringen hiermee hebben voordat ik alles loshaal -:))

Geen stank onder de motorkap waarneembaar, echt in de kofferbak (geen benzineleiding gezien???????) en onder de auto.

Tank is kurkdroog.

welke Fiat kenner heeft dit al eens bij de hand gehad?

Alvast bedankt.

Groeten,

Paul

paulmichiel

Geplaatst door paulmichiel (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Bovenop de tank zit een kunsstof dop waar de aansluitingen van de benzineleidingen opzitten.Deze zijn van hard plastic en scheuren.Origineel alleen een complete leidingen set leverbaar.Soms kun je om een hoop werk te besparen hier een gedeelte van laten vervallen en alleen de afsluitdop met een stukje leiding gebruiken.Dan valt het wel mee.Tank hoeft er dan ook niet onderweg, je kunt er via de kofferuimte-achterbank bijkomen.

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt Siem, ik heb gekeken en hij lekt bij 1 van de aansluitingen. Rubbertje hier uit de werkplaats gepakt, lekt nog steeds iets. Rubbertje onder het plastic pijpje erbij gezet, strak aangetrokken en nu is hij dicht.

Ik heb wel even een los rubbertje bij de dealer besteld, was wel los te leveren. Plastic stukjes zijn op het oog dicht, lekkage kwam er tussendoor dus rubbertje.

Groeten,

Paul

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het zelfde probleem met mijn fiat Uno van '92 stinkt ook naar benzine achter, in, naast de auto en loopt ook nog duur in stads verkeer ongeveer 1:8,5.

Ik ga zeker even de aansluitingen op de benzine tank controleren, kan dit via de achterbank?

met vriendelijke groet,

Reinder

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Achterbank naar voren klappen, mat weghalen en ongeveer waar het zitgedeelte van de bank normaal zit zit een deksel. Deze verwijderen en je kan er mooi bij. Vandaag waren de rubbertjes binnen, EUR 2,80 voor de twee. Stank is vooralsnog verdwenen.

als je het deksel eraf hebt even de motor starten en wat gas geven, je ziet zo de benzine weglopen.

Groet,

Paul

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

ok bedankt voor jullie reactie, ik ga het nakijken.

groet Reinder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.