Fiat Punto 2002: BCM problemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 188A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Hallo, ik wil dit graag onder jullie aandacht brengen:
Mijn zoon heeft een punto mkll 2002 188A4000 1.2 lit motor met "wat vreemde issues".
Ik hoop hier wat antwoorden te vinden.
Op natte dagen gaat de BCM computer op hol. Wanneer de auto geparkeerd staat, beginnen plotseling de controlelampjes constant te branden (niet knipperen) waardoor de accu leegloopt, en vervolgens blijft de startblokkering (gele sleutel) branden en wil de motor niet starten. Ook de brandstof indicator blijft laag en de stadlichten doen het niet etc...
Soms als we de accu loskoppelen / opnieuw aansluiten, lijkt het weer in orde, maar na een minuut of zo gebeurt het allemaal weer. Tot nu toe hebben we alle massapunten in de auto gecontroleerd en schoongemaakt, kabels en bedrading gecontroleerd op kortsluiting en corrosie maar het lijkt in orde. We hebben de BCM-solderingen gecontroleerd, maar geen resultaat zover.
We hebben geen waterlekkage in de hele auto kunnen vinden.
We hebben ook de BCM zelf gewisseld inclusief de bijpassende contactsleutel, dan lijkt alles stabiel alleen krijgen we geen starttoestemming, ik denk dat verdere sleutelprogrammering nodig is?
Gaat er een belletje rinkelen.? Heeft iemand misschien ervaring met dit fenomeen?

Bedankt voor je steun en suggesties, Marijn

djmitchel

Geplaatst door djmitchel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.