Fiat Punto 1996: Geen vermogen meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 176A7.000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 43

Goedemiddag,
Mijn fiat punto cabrio trekt bijna niet meer op als ik wil gaan rijden..ik schakel snel door en blijf in lage toeren.Als ik meer gas geef dan gaat hij bokken en inhouden en het toerental is ook iets te hoog maar ik heb geen toerenteller.Als de auto stilstaat loopt hij wel rustig stationair maar ik heb ook een fluitende toon ondekt bij de achterdemper( vacuum lek?)Ik heb geen waarschuwing van het inspuitsysteem lampje die ik voorheen wel een keer had en toen is de lamdasonde vervangen.Mijn uitlaat is ook vervangen voor en achter.

Ik kan er bijna niet meer mee rijden.Als ik stilstaand gas geef houdt hij ook in.

Groetjes Ramon

Strandbarman

Geplaatst door Strandbarman (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Monteur Senior (650), 1 jaar geleden

is je kat ook vervangen? lijkt verdacht veel op een dichte kathalysator een sissend geluid uit je uitlaat is geen vacuum lek je uitlaat heeft druk ipv vacuum

    Zou een injector cleaner helpen om het weer schoon te krijgen of moet het echt vervangen worden? is een 2e hands kat verstandig om te kopen of beter een nieuwe kopen? - Strandbarman (0), 1 jaar geleden

Strandbarman (0), 1 jaar geleden

Nee de kat is nooit vervangen.

Strandbarman (0), 1 jaar geleden

De motor valt wel uit als ik met een koude motor start.Er komt wel genoeg rook uit de uitlaat en ruik geen vreemde geur.Ik heb nieuwe bougies besteld voor de zekerheid.Ik kan max 60 km per uur rijden in zijn 4e versnelling..zo ben ik gelukkig nog thuis gekomen.Bij optrekken bij het stoplicht kwam ik amper vooruit en moest veel toeren maken en met de koppeling spelen en dan snel overschakelen

kaleido 1 (1680) PRO, 1 jaar geleden

Uitlaat los maken voor de kat en kijken wat hij doet , je kunt ook achteraan beginnen , einddemper los en kijken wat hij doet , ik vermoed ook een verstopte uitlaat.
reparaties zitten niet in een blikje.

Strandbarman (0), 1 jaar geleden

Mijn hele uitlaat van voor en achter zijn van de zomer nog vervangen.Ik zit toch meer te denken aan het vervuilde of defecte gasklephuis.

Iedergeval bedankt voor je hulp.Ik ga vd week bougies vervangen en anders toch maar naar de garage toe.

    jij zegt nee de kat is nooit vervangen en nu zeg je de hele uitlaat is vervangen vreemd - Monteur Senior (650), 1 jaar geleden

Strandbarman (0), 1 jaar geleden

De kat is niet vervangen.Alleen voor en achter uitlaat.De kat zag ik niet als een uitlaat)

kaleido 1 (1680) PRO, 1 jaar geleden

Zit toch in de uitlaat , is dan toch uitlaat.
Zou voor de kat de uitlaat iets los maken zodat de druk wek kan en dan eens kijken wat hij doet.

check

Beste antwoord, geplaatst door Strandbarman (0), 1 jaar geleden

Het probleem is opgelost.Ik heb de bougies vervangen en 1 kabel was het binnenwerk van stuk.Ijzeren huls trok ik er zo uit.Ik heb de kabels ook gekijk allemaal vervangen.

Ik heb alleen altijd witte aanslag op de bougiepunt..dat is altijd al zo geweest.Hij loopt dus te arm maar ik weet niet wat ik daar aan kan doen.

Groetjes Ramon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.