Fiat Doblo 2008: beetje "zweten" of erger ?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,3

hallo,

Even onder de Doblo gekeken bij olie verversen en toen zag ik langs de linker kant,ttz omgeving linker voorwiel, dit (niet druipend) oliespoor aan het blok .
Iemand idee van wat dit is en of dit dient verholpen ?
dank

ottowagen

Geplaatst door ottowagen (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Eerst maar eens goed schoon maken , en dan kijken waar het vandaan komt , kan zelfs hoog weg komen bij je kleppendeksel bv.
Lijkt me meer zweten dan een ernstige lekkage.
En van achter een pc is natuurlijk niet zo maar te zien waar het vandaan komt , dit zul je toch echt zelf moeten onderzoeken.

ottowagen (0), 9 jaar geleden

goed idee,doe ik.
Ik gokte n beetje op de "plaats" (tenzij het van hoger komt zoals je schrijft) die misschien voor een "ahja, bij Doblo is dat een typisch verschijnsel want ….", staat,maar effe ns opsporen dus wat de bron van het oliespoor is.
Goh, waaaar is de tijd dat men ruimte zat had rond de motor,ttz men kon er bijna zelf naast gaan staan ,zoveel ruimte en nu ? Respect voor de garagisten/mekaniekers die steeds de klus klaren om zoveel zaken eerst te demonteren voor dikwijls een kleine onkost/ingreep….Tja, leve de jaren 70 ;-).
En de "evolutie " van de compjuter en elektronika in de auto's even nog buiten beschouwing gelaten ;-)
Dank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.