Fiat Doblo: versnellingsbak niet te vinden

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1368cc

De versnellingsbak van mijn doblo heeft zonder olie gelopen. Sommige versnellingen springen eruit tijdens het rijden en de bak rammelt. Ik wil deze door een tweedehands of een revisiebak vervangen, maar voor een doblo 1,4 benzine is deze nergens te vinden. Ik heb dan maar even gezocht via de motorcode (350A1000) en dan blijkt dat de Punto en Linea 1,4 met dezelfde motor uitgerust zijn. Zou het te riskeren zijn om een versnellingsbak van één dezer modellen te plaatsen of loop ik het risiko dat deze niet past? Zijn de overbrengingsverhoudingen dezelfde? Het lijkt mij logisch als ze dezelfde motor in verschillende modellen plaatsen dat ook de versnellingsbak dezelfde is, maar ik twijfel toch. Iemand ervaring hiermee?

nonkelpater

Geplaatst door nonkelpater (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 8 jaar geleden

Overbrengingsverhoudingen gaan helemaal anders zijn omdat een Doblo een zwaardere auto is.

nonkelpater (0), 8 jaar geleden

Hey jeroenmonteyne,
Bedankt voor jouw bericht. Ik denk ook dat ze ergens (in het differentieel lijkt me het meest logische) een andere tandwielverhouding geplaats hebben. Vermits ik geen gegevens over overbrengingsverhoudingen kan vinden ga ik zelf één en ander vergelijken aan de hand van de bandenmaat en topsnelheid van beide auto's.
Prettig Paasfeest!

bieuwke (0) PRO, 8 jaar geleden

Nou,er staan verschillende in de voorraad van de onderdelenlijn.Succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.