Fiat Uno: benzine verbruik en afslaan

Bouwjaar: 1990

Onze uno 45 sie gebruikt abnormaal veel benzine en hij sloeg steeds af. Afslaan is verholpen toen de bougies afgesteld en schoongeborsteld zijn en.... in het luchtfilterhuis bleek het klep sluitingsarmpje afgebroken te zijn. Het klepje hebben we helemaal verwijderd zodat er in ieder geval weer lucht bij komt. Luchtfilter was overigens nagenoeg niet vuil. Gevolg: motor slaat niet meer af en is lekker fel. Wat wel gebleven is het verbruik van 1 op 5 tot 1 op 8! Benzinepomp hadden we al eerder vervangen. Tank is vrij van lekkage, we kunnen ook geen andere lekkage ontdekken. We hebben al zoveel aan dit autootje gedaan. Wie weet er iets op het hoge verbruik?

Guppie

Geplaatst door Guppie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Uno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

teczwolle (0) PRO, 18 jaar geleden

dat klepje is zeer waarschijnlijk een lucht massa meter die meet de luchtstroom naar de motor toe
als je deze verwijdert zal hij waarschijnlijk in een soort noodloop lopen zodat er altijd een te rijk mengsle wordt ingespoten
mijn mening is kappotte klep (luchtmassameter)
vervangen

Guppie (0), 18 jaar geleden

beste teczwolle, bedankt voor je reactie. Sinds gisteren hebben we die klep verwijderd en zijn er vandaag 200 km mee onderweg geweest. Van een noodloop is geloof ik geen sprake en stationair draait tie ook niet harder. Aan de andere kant, die klep zit er niet voor niets ook denk ik. We gaan op de sloop een andere proberen te bemachtigen. Denk je echt dat dat een oorzaak kan zijn toch voor het verbruik? En is het ronde klepje idd een luchtmassameter? Het is nl. een mechanisch klepje met een armpje eraan wat dus afgebroken is. Ik vergat nog te melden dat als je onder het rijden het raampje even opent, het dan erg naar benzine gaat ruiken in de auto.

joep5513 (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij is dit klepje een bimetaaltje wat er voor zorgt dat bij erg koude lucht, de motor iets opgewarmde lucht van bij het uitlaatstpruitstuk krijgt. als je benzinelucht ruikt is er ergens een lekkage. even goed controleren met lopende motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Uno of stel zelf een nieuwe vraag.