Fiat Croma: Bij gas geven in de tweede en derde versnellingen raar geluid ui

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1910, Vermogen (kw): 110

Hebben wij iets dergelijks bij een Alfa gehad, maar niet kunnen oplossen omdat de klant er geen geld aan wilde besteden:

http://www.problemcar.nl/nl/professional...

Superfer

Geplaatst door Superfer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Croma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Superfer (0), 7 jaar geleden

Beste allemaal,
Mijn Croma 1.9 Multijet 16v 150PK maakt een raar geluid bij het versnellen. Het klinkt als of de banden even geen grip hebben, een jankend geluid net of de banden slippen. Ik heb geen idee wat het is, maar denk dat bij het (meer)gas geven de motor even inhoudt, weet iemand wat het zou kunnen zijn?

Alvast dank voor het meedenken!

ofstone (0), 7 jaar geleden

Is het je koppeling niet die doorslipt?
Toerental zie je dan omhoog gaan, terwijl de snelheid niet omhoog gaat. Als je het gaspedaal lost op dat moment, dan zakt het toerental ineens plots een stukje totdat de koppeling weer grip heeft.

Siem Bijman (145) PRO, 7 jaar geleden

Vanuit stilstand in de 4e versnelling proberen weg te rijden. Als de motor dan niet afslaat lijkt het inderdaad op een slippende koppeling.

Superfer (0), 7 jaar geleden

Goede morgen!
Ik heb het advies van ofstone opgevolgd, maar het toerental blijft stabiel tijdens de test... straks even Siem's tip uitproberen. Het rare is dat het probleem zich niet altijd voordoet, ik heb ook al gedacht aan vervuiling van de MAF-sensor, zou dat kunnen?

Superfer (0), 7 jaar geleden

Jammer Siem dat die eigenaar er geen geld aan wou spenderen ;-(
Ik heb even jouw topic bekeken, zou dat ook met mijn motor het geval kunnen zijn? Het is namelijk een hele andere generatie... Dankjewel voor jouw tip.

Superfer (0), 7 jaar geleden

Update van dit probleem:
- De koppeling schijnt in orde te zijn, bij een poging om in z'n 4e op te trekken sloeg de motor meteen af.
- Vandaag weer extra aandacht aan "het probleem" besteed. Om precies te weten waar het vreemd geluid vandaan komt, heb ik nauwkeurig geluisterd naar het precies moment waarop het zich voordoet. Toen is gebleken dat het niet gebeurt als ik gas geef, maar juist als ik het gaspedaal loslaat, dus exact op het moment dat mijn voet het gaspedaal een beetje loslaat om te kunnen schakelen. Biedt dit nieuwe inzichten?

Siem Bijman (145) PRO, 7 jaar geleden

Kom je vraag nu weer tegen, maar ik denk dat het wel hetzelfde geluidje is want bij ons was het ook bij het gas loslaten. Ik zou me er niet fruk over maken als het niet erger wordt trouwens. Maar nog mooier als je het wel kunt vinden natuurlijk.

Superfer (0), 7 jaar geleden

Hallo Siem, de auto rijdt verder prima, daarom maak ik me ook geen grote zorgen. Feit is wel dat ik er een garantie op heb gekregen en wil graag ontdekken of het een belangrijke mankement is of niet vóór het einde van de garantie ;-)
Ik ben geen professional, maar wel zeer geïnteresseerd in alles wat met autotechniek te maken heeft. Ik heb het gevoel dat het geluid gepaard gaat met het een aantal keer overslaan van de motor, net of ie iets aan data zoekt en niet meteen kan vinden. Daarom dacht ik dat het misschien te maken zou kunnen hebben met het meten van de binnenkomende hoeveelheid lucht, iets met de MAF-sensor o.i.d.. Vandaag even gezocht naar mogelijke lekkages in het luchtsysteem, vond alleen dat de luchtfilter niet helemaal goed was afgesloten, maar een proefrit daarna liet geen verbetering zien... ik blijf zoeken tot ik het gevonden heb en zal dan de oplossing hier plaatsen, zodat anderen er ook iets aan kunnen hebben. Blijf a.j.b. meedenken en bedankt alvast voor jouw inbreng!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Croma of stel zelf een nieuwe vraag.