Fiat SCUDO 2.0 JTD 16V: Blokkeren krukas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHW, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Beste forumgebruikers, ik heb sinds kort een Fiat Scudo 2.0 JTD 16v, motorcode RHW (PSA DW10ATED4). Uit voorzorg heb ik meteen de distributie vervangen en las ik in de procedure dat je tijdens het spannen van de riem de nokkenastiming opnieuw goed moet zetten door (bij mijn auto) het nokkenastandwiel op te lossen met de nokkenas en krukas geblokkeerd op BDP. Tot zover niet ingewikkeld, echter, mijn auto heeft een dubbelmassavliegwiel wat inhoudt dat er weliswaar het bekende gaatje achter de starter in het blok zit maar geen corresponderend gaatje in het vliegwiel. Ik heb wel een onduidelijk plaatje (zie bijgevoegde afbeelding) van een blokkeerpen ergens aan de achterkant van het blok in de buurt van het differentieel gezien maar ik kan daar nergens een gaatje vinden. Weet iemand hoe ik mijn krukas kan blokkeren dan wel of er ergens een BDP merkteken staat zodat ik hem exact op BDP kan blokkeren via de starterkrans?

ArendJan

Geplaatst door ArendJan (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Scudo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Scudo of stel zelf een nieuwe vraag.