Fiat Punto: bonkig geluid onderstel bij wegrijden

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 55S

Als ik uit stilstand wegrijd met mijn punto dan komt er een bonkig geluid onder de auto vandaan (voor).
net alsof de auto niet helemaal van harte wegrijdt
Ligt dit aan de schokdempers of wellicht gewoon een rubbertje?

Vigilante

Geplaatst door Vigilante (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

thei11316 (0), 17 jaar geleden

Als je dat geluid ook tijdens het rijden blijft horen,moet je het ergens gaan zoeken in de aandrijflijn,dwz aandrijfassen,wiellagers of diffirentieel,hoor je het alleen tot een bepaalde snelheid,kijk dan de ophangrubbers van je motorblok en vernselingsbak eens na.

Vigilante (0), 17 jaar geleden

De auto gaat niet echt schokken ofzo, maar het is wel zo dat voor je gevoel de wielen/onderstel voorkant met tegenzin over kleine oneffenheden/richteltjes gaat.
Terwijl de schokdempers trouwens voor mn gevoel nog helemaal niet ver door'zakken'..

voorbeeld
-> rijden -> klein obstakeltje (iets hoger liggende klinker in de weg) -> voorwielen eroverheen maakt dof bonkend geluid.

Ruud van Hees (0), 17 jaar geleden

Hallo, Vigilante,

Lijkt of ik hetzelfde probleem heb met een Punto maar dan achter. Ik zie dat je bericht het laatst is bijgewerkt tot oktober 2006. Maar de oplossing is uitgebleven. Weet je inmiddels al wat het is. Vertel het me dan kan ik iets gerichter zoeken.

nickt (0), 17 jaar geleden

Bokend geluid achter is hoogst waarschijnlijk versleten veerarm(en). Krik de auto eens op en trek/duw eens aan het wiel, als er speling op zit dan is dat het geval. Komt niet door APK en zal dus vervangen moeten worden.

Mogelijk is bij Vigilante hetzelfde aan de hand voor, wellicht zit er ook slijtage op het balhoofd, links en richts.

Ook kan een bokend geluid de motorophanging zijn, hoor je het ook als de auto stilstaat?

Hoor je het geluid als je auto wegrijdt in alle richtingen? mocht je het alleen horen als je neer bijv links of rechts stuurt dan zijn je homokinetische verbiningen in de wielen versleten.

Succes!

Jongh (0), 17 jaar geleden

Aan de voorkant zou kunnen komen door een versleten steun, van bijvoorbeeld motor of versnellingsbak, probeer eens met de handrem erop weg te rijden (ALLEEN even aan laten grijpen en niet ECHT wegrijden, anders verniel je de handrem), dan kun je horen of je blok heen en weer gaat, of de versnellingsbak... Of als de auto in z'n vrij staat even flink gasgeven, dan kun je misschien ook iets horen.

Aan de achterkant zou ik het niet weten, het kan bijvoorbeeld ook de uitlaat zijn die ergens tegenaan rammelt, dat hebben m'n ouders ook gehad, alles vervangen, bleek het de einddemper te zijn, rommel hier eens aan... Succes!

Gr Mark

katuut (0), 17 jaar geleden

een zeer veel voorkomend probleem bij punto's en bravos zijn de draagarmrubbers bij de achteras
tot 1997 hebben ze ze gewoon NIET!

kosten 10 euro per stuk en je hebt er 4 nodig en je hebt ze er zo onder

bij die van mij leek het ook van voren te komen!

nickt (0), 17 jaar geleden

Wat betreft de rubbers, ik had zelf versleten rubbers en mij is door meerdere garagebedrijven verteld dat die rubbers alleen vervangen geen optie is, te tijdrovend, goedkoper om maar meteen de gehele draagarm te vervangen. Kosten ar,m vallen nog mee, 70 tot 80 euro, echter het arbeidsloon maakt het duur. Wellicht komt het dat ik in de UK woon en er hier minder aandacht wordt besteed aan de manier van reparaties, dit daar de waardevermindering van auto's zo hoog is dat veel auto's van 8 jaar en ouder al op de sloop staan dit terwijl de technische staat nog heel goed is, de onderhouds en reparatiekosten wegen gewoon helaas niet meer op tegen de dagwaarde van de auto. Om terug te komen op de draagarmen, de goedkoopste offerte die ik hier kon vinden was 200 pond (300 euro) vvoor zowel linker als rechter draagarm achter.

katuut (0), 17 jaar geleden

voor 250 euro stuur ik je een paar rubbers op hahahahah

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.