Fiat Punto: Brein breker punto 188 1.2 8v 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

het volgende , heb gister een punto opgehaald die was tijdens het rijden af geslagen (klant citeerd) de ruitenwisser achter ging plots aan en was niet meer uit te krijgen, enkele seconde later sloeg hij af.

tijdens diagnose stel ik het volgende vast, Geen can verbinding, knipperlichten, raam verwarming mistlamp, werkt niet, motor start slaat aan en vervolgens weer uit, met lampen aan rare brom uit ruitenwisser motor en stuurkolom schakel eenheid, knipperlampen bediennen rare brom uit schakel kast, (zekering en relais plaat bij de diagnose stekker), bij het vergrendelen van de auto knippert de hele verlichting mee, en springt de wisser motor achter aan,op de zekering van de ruitverwarming meet ik geen spanning,(ook niet met bedienen van de schakelaar, NU KOMT HET!!!
als ik het contact bedien, komt er de puls spanning van de brandstof pomp en gaan de dimlampen branden tot de pomp stopt,HUH ja huh!
heb diverse massa draden getrokken maar denk zelf dat er ergens een draad kort gesloten licht aan massa, heb veel mee gemaakt maar heb echt geen idee.
Heb de schakelkast onder de motor kap en in de auto al verwisseld, en de stuurschakel eenheid. HELPT NIET>
heren technicus, wie heeft hier van terug.

mvrgr. mark laanstra

audivw

Geplaatst door audivw (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

thei11316 (0), 14 jaar geleden

Moet een sluiting zijn,maar dan via een verbruiker,moeilijk te beoordelen op afstand....wordt veel meten om er achter te komen

turbozh (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt me toch een massa probleem, je staat soms gek te kijken bij zo een spookwagen, haha.
Die Fiats hadden vroeger verzamelpunten met allemaal stekkers op 1 massapunt op meerdere plaatsen in de wagen, ik weet niet of deze Fiat dat ook heeft?

audivw (0) PRO, 14 jaar geleden

ja zeker, massa verzamel punt bevind zich recht binnen tegen A stijl bij het dash bourd kastje, heb ik al een start kabel tussen gezet als directe massa punt,
mvrgr.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Ook hier spreek iemand met wat ervaring, en ook die gaat roepen, "Met zulke wazige storingen MOET het wel een massaprobleem zijn."

Groeten Marcel

audivw (0) PRO, 14 jaar geleden

PROBLEEM GEVONDEN>

in de koffer ruimte tegen de slot balk zat ook nog een massa verzamel punt,
hier zat geen moer op!
wie weet hoe lang dit al zo zat en dat dit nog zo lang goed is gegaan?

Bedankt !!

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.