Fiat Stilo: Carter ventielatie --> piepend geluid uit de motor en veel overd

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 Abarth

Na het installeren van een carter ventilatie systeem / oil catch tank komt er een zwaar piepend / schurend geluid uit de motor. Het geluid neemt iets toe met gasgeven, vanaf +/- 3500 toeren stopt het geluid.

Het losdraaien van de olievuldop lost het probleem op. Via de dop ontsnapt er flink veel carter druk, zoveel dat het behoorlijk fluit bij het weg lopen.

Het olie niveau is goed. De motor heeft +/- 110.000 km gelopen.
De aansluiting naar de oil catch tank is gemaakt met slangen van 15mm diameter. De doorstroom is helemaal vrij, geen afsluitingen / knikken in de slangen. De slang lengte naar de oil catch tank is +/- 80cm, vanaf de tank is het weer +/- 80cm naar de aanzuigbuis van het luchtfilter.
De auto is voorzien van een K&N Typhoon kit. Op deze kit is de carter vantilatie aangesloten op +/- 15cm voor de gasklep.

Is het een bekend euvel dat de 2.4 Abarth een lastig carter ventilatie systeem heeft? Kan dit probleem veroorzaakt worden door de extra slang lengte?

OP het klepdeksel zit nog een 2e aansluiting die na de gasklep op het inlaatstraject aansluit. Zou deze ook op de oil catch tank moeten worden aangesloten?

JPS_Tuningshop

Geplaatst door JPS_Tuningshop (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator pc forum (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoewel je geen reakties hier op hebt gekregen, zijn we wel benieuwd of je nog een oplossing hebt gevonden voor dit probleem JP ?

JPS_Tuningshop (0) PRO, 15 jaar geleden

Was het maar waar..... helaas nog geen oplossing.

Zodra de auto weer bij ons binnenkomt gaan we proberen om met kortere slangen en een grotere diameter van de slangen te werken. Wie weet wat dit op zal leveren.

JP's Tuningshop

joep5513 (0) PRO, 15 jaar geleden

Misschien kun je het weer origineel maken?

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Jp

Het makkelijkst zou zijn om de slangen even los te halen,en er niks op aan te sluiten,en kijk eens wat hij dan doet..is het gefluit weg,weet je waar je het zoeken moet..

Heb er al vaker gemonteerd ( oil catch tank ) en nooit problemen ermee gehad..

De lengte van de slang maakt niks uit..het zijn maar dampen die richting het tankje gevoerd worden,en als alles open is zie ik hier het probleem niet zitten.

Gr Stefan

stefan84 (0), 15 jaar geleden

??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.