Fiat Fiat Cinquecento: cinquencento lekt vanonder het dashbord

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.9

Zwoegers,

Het volgende probleem, van onder het dashbord lekt de auto koelvloeistof, ook het linker kachelrooster is vettig. Het Koelvloeistofreservoir in het motorcompartiment is nu dan ook leeg.
Nu zo'n fijn Olyslager boekje geregeld en daarin staat dat ik als ik het kacheltje met het radiateurtje wil vervangen, ik het complete dashbord moet "slopen". Is er geen ondermogelijkheid? En ook niet geheel onbelangrijk wat kost zo'n radiateurtje?

Graag raad.

Gr.,
Willem

vulcanrider

Geplaatst door vulcanrider (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Frank3158 (0), 16 jaar geleden

kachelradiateur kost op zich niet idioot veel,
maar je komt er niet onderuit het gehele dash te demonteren.

vulcanrider (0), 16 jaar geleden

Frank,

Bedankt voor je reactie, ik heb dus voor de komende vrije uren e.e.a. te doen.
Willem

vulcanrider (0), 16 jaar geleden

Zwoegers,

Heb het dashbord los, heb het idee dat alle boutjes en schroven los zitten en de stuurkolom hang ook naar de grond toe, alle drie de bevestigingen van de stuurkolom zijn losgemaakt. Maar!! ik krijg vanuit het midden het dashbord er niet uit, heb het idee dat het ergens anger klemt of vast zit. Kan dit de zwarte plastic handel achter het dashbord zijn, het lijkt op isollatie materiaal. Ook bij de kacchelschuiven heb ik niet het idee dat het soepel gaat, terwijl alles volgens mij wel los zit. Graag advies.
Bedankt Willem

johnoo (0), 16 jaar geleden

zie link voor foto

http://www.tuynder.nl/tuynder/catalog_im...

razorblade (0) PRO, 16 jaar geleden

bij een cinq hoeft het dashboard er niet uit voor het vervangen van de kachelradiateur. de complete kachelunit zit namelijk in de motorruimte. je moet van binnen wel een aantal dingen los halen. de schuiven voor het bedienen van de kachel dat gedeelte moet ook mee uitgebouwd worden. het is alweer een hele tijd geleden maar ik dacht zelfs dat je de kachelradiateur bij een cinq kan vervangen zonder het kachelhuis uit te bouwen.

vulcanrider (0), 16 jaar geleden

Het leven kan simpel zijn als je weet waar je moet zoeken. Achter de schutborden zit de radiator ff losmaken en vervangen klaar. Met in en uit bouwen is het een uurtje werk. Het dashbord was wat langer werk, maar het autotje rijdt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.