fiat CHALLENGER 2003: Display melding

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 8140.43S, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 94

Bij herstarten krijg ik de melding BATT in het display. Ik heb de accu nu vervangen, maar de melding blijft. In het boekje kan ik hierover niets vinden. De auto start direct, maar na het uitzetten en weer starten staat wederom de klok op 0.00 en komt de melding opnieuw. Ik begrijp er niets van,heeft iemand een idee?
Gr Wim

Challenger302

Geplaatst door Challenger302 (105) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat CHALLENGER? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2310) PRO, 3 weken geleden

Ergens een slechte verbinding vermoed ik massa of plus.
Bedrading nalopen .
Tevens zou het contactslot of een relais dit kunnen veroorzaken.
Controle zekeringkast op oxidatie.

Moderator Problemcar (95) PRO, 3 weken geleden

Door moderator verplaatst


Dank voor de tip, ik ga er zeker mee aan de slag. Ik laat van me horen
Gr Wim

check

Beste antwoord, geplaatst door Challenger302 (105), 1 week geleden

Gelukkig het is opgelost! In 1e instantie de tellerklok laten na kijken, deze was in orde maar de technieker vertelde dat de aansluiting van constante spanning een probleem moest geven, omdat deze de klok bedient en bovendien zorgt voor een juiste demping nadat het contact was uitgezet. Ik vond een slecht contact op de interieur ventilatie. Om alles te voorkomen zowel de standen schakelaar, de weerstand en de ventilator vervangen door nieuw, dit zijn de kosten ook niet +/- €70 totaal.Na het vervangen van deze onderdelen werkte alles weer naar behoren, de overgangs weerstand van de ventilator was door het slechte contact +pool te hoog en veroorzaakte deze problemen.
Dus aanstaand weekend gaan we weg en ben ik erg blij dat het me gelukt is zonder al te hoge kosten. In ieder geval bedankt voor de tips…..
Groeten Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat CHALLENGER of stel zelf een nieuwe vraag.