Fiat Ducato 2005: Distributie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 814043S, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 94

Ik ga de distributie riem vernieuwen maar de vraag die ik heb is of het verstandig zal zijn om de twee airco leidingen boven bij kop te demonteren om zodoende ruimte vrij te maken voor demontage .
Wat zijn bij deze uitvoering de opletpunten?

Heeft men nog meer speciaal gereedschap nodig dan de 8 mm blokkeer stift en spie om veerspanner van riem te blokkeren ?


Bedankt voor de goede tips, ik ga er aan beginnen.
Groetjes Ben.

Groetjes Ben

BenvandenBerg

Geplaatst door BenvandenBerg PRO , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Airco systeem in ieder geval leeg laten halen , anders pleeg je een milieu delict.

    Bij loshalen van leidingen is dat een vereiste, dat was mij bekend. Bedankt voor de opmerking. Nu nog een antwoord op mijn vraag. - BenvandenBerg PRO, 1 jaar geleden

Highway PRO, 1 jaar geleden

Ik doe het nooit. er gaat wat tijd in zitten in de kap te demonteren en te monteren met wat geduld en buigen van een leiding krijg je hem er tussen uit.Op het nokkenastandwiel staat een streepje en op de kleppendeksel.dan als dan de krukastandwiel(klein pinnetje) gelijk staat met een sleufje op de onderste kap meestal recht naar beneden staat hij goed. De spanner doe ik met een waterpomptang terug en zet op de spanstift (aan de achterkant) een griptang. riem eraf rollen vervangen. riem er op krukas iets terug draaien riem strak er op leggen riem half op het krukastandwiel en dan de krukas op tijd zetten je trekt dan de riem straken kun je de riem over de spanner schuiven (gaat soms lastig). riem op zijn plaats duwen en de griptang verwijderen. controle rond draaien en de controleren de timing en je bent klaar. ik doe er regelmatig een paar het lastigste is de kap in het midden zit een lang stuk waar bout m6 door gaat . Als je lomp bent trek je die er af. kap er onder uit schuin naar beneden. als de kap vast zit even kijken waar hij blijft hangen of klemt. er kan een stukje van de kap afbreken in de hoek als dat al niet gebeurt is.

harry4203 PRO, 1 jaar geleden

idd, geen leidingen losmaken. nergens voor nodig. zoals altijd beetje rukken en trekken met beleid.😊

BenvandenBerg PRO, 1 jaar geleden

Allen bedankt voor de goede tips.
Ik ga er aan beginnen.
Groetjes Ben.

BenvandenBerg PRO, 5 maanden geleden

Het vervangen van de distributie is prima gelukt zonder demontage van airco leidingen .
Bedankt voor jullie advies.
Ben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.