Fiat Ducato 1994: HERHAALDE OPROEP; Benzine motor loop plotseling erg onregelmatig stationair

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Wie kan mij svp helpen; Wat kan de oorzaak zijn als een Fiat Ducato 2 ltr benzine motormotor plotseling heel erg onregelmatig stationair gaat lopen. De motor pendelt constant op en neer van hoog toeren naar laag toeren.

STHU

Geplaatst door STHU , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

memos PRO, 5 maanden geleden

Er zit als het goed is een Map sensor op? Zoja, controleer die eens, met name of het vacuumslangetje niet week is geworden en dicht wordt gezogen. Heb soortgelijk iets meegemaakt met een ander merk, maar principe is zelfde. Anders eens signaal meten of die varieert met handmatig aanzuigen.

Beste antwoord, geplaatst door STHU, 4 maanden geleden

Zelf het probleem niet kunnen oplossen. Dus auto (Camper) maar naar een officiële Fiat garage gebracht. Hier het probleem en bovengenoemde reactie besproken. Na weken zoeken, testen (map sensor verwisseld, slangen check, etc...) lukte het de garage niet het probleem te vinden en op te lossen. Als laatste redmiddel heeft de garage de by-pass van de gasklep (luchttoevoer regeling middels plunjer) gesmoord/gedicht en daarna gekalibreerd (gaatje geboord totdat de juiste stationair stelling bereikt werd). Motor loopt tot So-Far, zeker als hij warm is, vrij goed stationair. Ben niet echt tevreden met deze nood oplossing maar kan mijn camper nu wel gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.