Fiat DUCATO 14 2.8 JTD: Dode snelheidmeter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8140.43S, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 94

Hallo allen !
Dank voor deze prachtige pagina (nieuw hier)
Ik heb een prachtige fiat ducato 230 met een 2.8jtd (powerrrr) (let op later op kenteken gezet is een 94/2001 model omdat het een showroom model was)

Nu is de apk om de hoek en heb ik een probleem met mijn snelheids meter.
Zo nu en dan springt hij tot leven (op snelheid) gek genoeg vind ik alleen oplossingen met een kabel vervanging. Het gekke is bij mij dat de kilometer telling (odo meter) wel netjes doorloopt zonder hapering en de dagteller ook. Ik heb het vermoeden dan ook dat ik geen kabel maar een electronische aansturing heb. Een nieuw of 2e hands cluster met toerenteller is vrijwel onmogelijk te vinden
Toeren teller , brandstof en temp meter alsmede verlichting werken prima.
Dus daar doe ik graag een beroep op jullie expertise in deze !

Alvast bedankt !!

De hertog

Geplaatst door De hertog (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

skilcom (0), 6 jaar geleden

Ik zou de teller er eens uithalen, en de multistekker eens losmaken, en kijken of er nergens een slecht contact is op de stekker, eventueel met contactspray inspuiten, en daarna terug monteren. Meestal werkt het dan terug.

Highway (115) PRO, 6 jaar geleden

Als de ducato een 244 model is kan het een defecte teller zijn. Kijk eens op de site van KMS apeldoorn daar staat een afbeelding van de teller.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.