Fiat Ducato 1995: sluiting bij remmen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel

Geachte forumleden, gaarne aandacht voor het volgende probleem.
Bij remmen brandt zekering 17 door ( remmen en nood knipperinstallatie).
Dit alleen tijdens het rijden: tijdens stilstand, zowel met als zonder draaiende motor blijft de zekering heel.

Als ik ga rijden met losgekoppelde remlichtschakelaar blijft de zekering heel, ook als ik de alarmlichten aanzet en rem..

Vervolgens de verbinding met remlichten achter onderbroken( stekkers onder de wagen) : remlichtschakelaar weer aangesloten en het probleem is er weer.

Mijn gedachte is nu om een nieuwe leiding te trekken vanaf de schakelaar naar de remlichten en de oude dus te onderbreken. Heeft iemand ervaring met dit probleem?
Vriendelijke groet,
Freek.

Freek101

Geplaatst door Freek101 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Zit er toevallig een trekhaak onder , is deze aangesloten voor of na de stekker onder de auto ?

Freek101 (0), 6 jaar geleden

De voedingen voor de trekhaak zijn afgetakt van de achter armaturen, de massa gaat regelrecht op het chassis. Met het loskoppelen van de remlichtvoeding li en re onder de wagen( in de lasdozen voor het verlengde chassis) is ook de voeding voor de remlichten voor de trekhaak spanningsloos.

Freek101 (0), 6 jaar geleden

Ik heb gemerkt bij het proefrijden, dat bij ingeschakelde remlichtschakelaar de auto niet op toeren komt. Kennelijk loopt via deze schakelaar dus ook een signaal naar de CPU. In principe zou in deze leiding dus ook een sluiting kunnen zitten.......ik heb helaas geen schema en bij mijn voorgestelde oplossing( nieuwe draad trekken van schakelaar naar remlichten) zou dit signaal naar de CPU komen te vervallen. Dat zou het probleem van de sluiting wel verhelpen, maar kan ik dit straffeloos doen?

Freek101 (0), 6 jaar geleden

Ok...CPU moet hier zijn: ECU, maar dat hadden jullie natuurlijk ook al gezien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.