Fiat 124: Dynamo lampje knippert bij Fiat 124 sportcoupe 1973

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb een raar probleem. Mijn dynamo lampje knippert tijdens het rijden zet ik echter een stroombron als de verlichting aan dan stopt dit. De auto start gewoon goed ook na een rit met verlichting. Wat is hier aan de hand.
Ik zou het liefts willen rijden zonder verlichting overdag ook om de boel te besparen maar ben nu genoodzaakt zo te rijden omdat dat knipperen heel storend is en wie weet ook zorgwekkend. Mijn garage kon het zo niet vinden maar hoop 1 van jullie.
Bedankt
Groeten
Jeroen

daf32

Geplaatst door daf32 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

maarten4874 PRO, 11 jaar geleden

jeroen,controleer even hoe veel de dynamo bijlaadt,zowel met verl aan als uit. is het nog een gelijkstroom dynamo of al een wisselstroom?
loopt de motor wel constant?

daf32, 11 jaar geleden

Beste Maarten,
De motor loopt perfect. Hij doet het onder het rijden en stationair. Het rare is al rijd je gewoon de hele dag met de verlichting aan start hij gewoon. Je zou zeggen dat hij leeg loopt dan. Zet ik de velichting uit wil hij soms even wachten ( minuten) met oplichten en knippert dan vrolijk de hele tijd. Wil ik echter eens flink doortrekken gaat hij volgens mij uit maar dit weet ik niet zeker |( tenslotte rij je niet continu zo hoog in de toeren)

master, 11 jaar geleden

controleer de massaaansluitingen, slechte massa veroorzaakt ook genoemd probleem

thei11316, 11 jaar geleden

Als ik het goed heb zit er een wisselstroomdynamo in,om bij te laden zitten er 6 diodes in,die zijn in orde omdat hij gewoon bijlaadt.
Omhet controlelampje te sturen zitten er 3 apparte diodes in,het knipperen kan komen doordat 1 van die 3 diodes slecht contact maken,even opnieuw vastsolderen en het probleem is over.
Verde kan het zijn dat in de bedrading van ergens een slecht contact zit.
Ik zou dan het eerst controleren wat voor jou het makkelijkst is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.