Fiat Seicento: fan slaat niet aan

Bouwjaar: 2001

Lijkt een simpel probleem maar is het niet. De koelfan slaat niet aan en er is geen fanschakelaar te vinden (ook niet in de koeler). Betreft een seicento sporting met multi-point injectie. Wie helpt mij op weg. Alvast bedankt. Vr. gr. Maikel.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als jij geen thermoschakelaar kan vinden, dan zou de vin wel eens kunnen worden aangestuurd uit de ECU.

Hans

maikel6834 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hans bedankt voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt. Want via de testkast kan ik de fan aansturen, het relais tikt, maar de fan draait nog niet. Zekeringen zijn goed en motor zit niet vast. Ik zoek nog even, als je nog een idee hebt, dan hoor ik het graag. Vr. gr. Maikel.

rwj (0), 18 jaar geleden

Als het relais wel tikt,kijk dan even met spanningzoeker of deze dan wel spanning doorgeeft en bereikt deze spanning de fan ? Controleer ook de massa .

Ruud.

maikel6834 (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem opgelost. Hoeveel geluk kun je hebben: 1. Maxi-zekering van de fan was stuk. Ik dacht eerst dan deze gewoon in de zekeringkast onder het dashboard zat (die met het symbooltje van een ventilator) maar de echte zekering zat verstopt achter de accu. Daarom dacht ik dat de zekering wel goed was maar ik keek dus naar de verkeerde. 2. Nu hebben we spanning in de relaiskast, maar bij aansturing relais geen spanning bij motor. Oorzaak kapot relais, dus deze maar even vervangen. 3. Bij aansturing relais wel spanning bij motor, maar motor loopt niet en wel een goede massa. Bleek de motor ook nog eens stuk te zijn. Andere motor gemonteerd en ja hoor alles functioneert naar behoren. Hans en Ruud bedankt voor jullie reactie! Vr. gr. Maikel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.