Fiat Punto: fiat

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Motor wordt gloeiend heet, ventilator slaat heel laat aan.Heb tijdelijk een doorverbinding gemaakt (Fan blijft dan continue draaien, echter gaat het rode temp.lampje toch branden.Kan het de koppakking zijn of de thermostaat.Waar zit de thermostaat van deze punto?Ik heb verder gemerkt, dat de koelvloeistof in het expansievat niet reageert(geen doorstroming lijkt het, staat gewoon stil)
Alvast bedank voor de reacties

Prim

Geplaatst door Prim (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Kan de thermostaat zijn, of een waterpomp die niet genoeg capaciteit meer heeft. De thermostaat is meestal te vinden door de bovenste slang van de radiator terug te volgen naar het blok. In de buurt van de aansluiting zit dan een dekseltje en daar zit hij onder.
suc6
Peter

sjaak321 (0), 17 jaar geleden

Ik denk dat je een enorme luchtbel in het koelsysteem hebt. Er reageert dan niets meer, want dan staat alles dicht. Je moet eerst ontluchten. Dit kun je doen doen door de voorkant van de auto omhoog te krikken, de dop van de radiateur afdraaien, de motor laten lopen en dan in de dikke slangen knijpen. Waarschijnlijk zal dan alle lucht uit het systeem verdwijnen, maar daarna je moet dan wel bijvullen.
Waarschijnlijk heb je ergens een lek. Dit kan o.a. de kachelradiateur zijn. Voel maar eens of de vloermat aan de rechterkant vochtig is.

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

bijna zeker de koppakking!

Prim (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties,

Ik heb intussen de thermostaat en sensor laten vervangen en hij doet het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.