Fiat Cinquecento: Fiat Cinquecento

Bouwjaar: 1998

Hoi,

Mijn fiat cinquecento heeft nogal wat kuren. Nou, kuren kan ik het eigenlijk niet meer noemen, volgens mij is hij gewoon kapot maar goed,

Ik kreeg eergister een brandend lampje op het dashboard. Een soort tuutje waar iets uit gesproeid komt en de auto begon in te houden, voornamelijk als ik berg op ging. Verder niet heel aanwezig ofzo, maar af en toe voelde ik een soort van klein beetje tegendruk. Verder had ik geen problemen met harder gaan of iets dergelijks en het lampje begon af en toe te branden maar niet concequent. Ondertussen is dat iets anders. Nu brand het lampje concequent en wil het autootje ook niet meer harder dan 40 en dan geeft hij best veel tegendruk. De koelvloeistof was ook erg heet geworden de laatste keer, hoewel de auto niet begon te roken. Ook maakt de motor een vreemdachtig geluidje. Ik vraag me af of iemand dit herkent en weet wat er aan de hand is.

Oja even ter toevoeging, de laatste keer dat ik reed en hij dus niet harder wilde dan 40 en de koelvloeistof zo heet was geworden was de motor ook een beetje wittig? Iemand enig idee wat hier aan de hand is en en of mijn autootje nog te redden is?

Groet

Suustasties

Geplaatst door Suustasties (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (580), 12 jaar geleden

Controleer de vacuumslangetjes naar je inlaatspruitstuk ,
is de uitlaat volledig gas dicht , zijn de bougies niet te oud (versleten) ?

wat vaker voorkomt bij dit type , zijn slechte / kapotte bobines , dan krijg je dit probleem ook .

Laat de auto eens uitlezen zodra het lampje brand , er is dan een storing code opgeslagen in het systeem.
Met behulp van de storingscode weet je waar het probleem gezocht moet worden , scheelt onnodig onderdelen vervangen (en dus ook geld).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.