Fiat Coupe: Fiat coupe turbo kapotte hoofdlagers

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v turbo

Hallo,

ik heb een fiat coupe 2.0 16v turbo waarvan de hoofdlagers van de krukas ingefreten zijn, dit is gekomen nadat ik de motor niet goed warm had gereden en direkt op heb getrokken naar +-200km/h (na +- 3km).
Nu is mijn vraag heeft iemand dit al eerder meegemaakt? Ik zou namelijk denken dat eerst je drijfstanglagers er aan gaan en dan pas je hoofdlagers.
Wat kan de oorzaak hiervan zijn zodat ik niet als ik straks alles weer gemonteerd heb voor hetzelfde probleem kom te staan.

Alvast bedankt voor je reactie

Groeten Iman

I.Geerse

Geplaatst door I.Geerse (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joebar5495 (0), 17 jaar geleden

het vervelende is dat je turbo het grootste temperatuurverschil in korte tijd om zijn oren krijgt, en bij de drijfstangen en eigenlijk alle andere motoronderdelen duurt dat veel langer. Die staan onder invloed van convectiewarmte, terwijl de turbo direct de volle hete uitlaatgassen over zich heenkrijgt. Als dan ook nog de turbo wordt gekoeld met relatief koud koelwater, kun je je wel voorstellen dat er zeer grote inwendige temperatuurverschillen gaan optreden.
Dus elke auto met turbo eerst fatsoenlijk warmdraaien, zodat het huis/schoepenrad/lagers /olie en water allemaal op temperatuur kunnen komen.

hetzelfde geldt voor uitzetten, als je even een flink stuk hebt geblazen, dan moet je de auto ook niet direct uitzetten, maar laat hem eerst even enkele minuten stationair draaien, zodat de warmte nog afgevoerd kan worden (turbo's kunnen roodgloeiend worden hoor)

the4men (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi ik wil je niet teleurstellen maar heb dit ook twee keer gehad met de zelfde motor de lagers is een zwak plek
en probeer maar een andere motor te vinden want je krukas is meestal zo ver beschadigd dat het niets meer word

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.