Fiat ducato: Fiat Ducato distributieriem dwaalt af

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Beste problemcar-forumleden,ik heb momenteel een Fiat Ducato 2.5 Diesel uit 1988 staan,waaraan, helaas,voor mij, iemand zonder kennis van zaken bezig is geweest.Helaas ook aan de distributieriem gewerkt. Alles lijkt los geweest te zijn,en inmiddels loopt de auto wel weer als een zonnetje,MAAR:de distributieriem loopt als het ware zijwaarts naar buiten,tot ie een paar mm buiten het brandtstofpomp-tandwiel uitsteekt. Ik kan (tot nu toe) niets byzonders ontdekken aan de spanrollen/geleiderollen. Dit blok heeft nog een "vaste" veer voor de spanner,die in een uitsparing van het motorblok steekt. Ik heb de "steunplaat" van de spanrol,tezamen met de spanrol op een vlak stuk gelegd,en met een waterpas gecontroleerd,en ook hier lijkt niets aan de hand.Op het nokkenastandwiel zit een opstaand randje,dus mogelijk zou de riem er nog verder aflopen,als ie dat niet zou hebben. Iemand een tip,hoe dit kan worden veroorzaakt? Aan de oude riem waren geen slijtsporen te zien,dus het LIJKT in ieder geval alsof er iets "nieuws" fout of scheef zit.

Bedfrod

Geplaatst door Bedfrod (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

janh5107 (0) PRO, 10 jaar geleden

axiale speling krukas misschien, deze komt dan iets naar buiten bij bediening koppeling.

grt, j.e

Bedfrod (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk het niet,hij begint nl direct te "dwalen" als de motor loopt,in zn vrij.Ik ga in ieder geval het tapeind waarmee de spanrol onder vastzit even goed controleren.Misschien dat hier wat zit. Het is niet te zien...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.