Fiat Marea: Fiat Marea trilt stationair

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb vorige week een Fiat Marea uit 2000 gekocht benzine 1.8 met 130.000 op de teller.
Tijdens de eerste snelweg rit werd de motor erg warm en bleek de koppakking kapot te zijn, dit schijnt te kunnen gebeuren als een auto een half jaar stilgestaan heeft (?). Auto opgehaald door de garage die de kop heeft laten vlakken en alles gerepareerd heeft. Het is geen louche garage en ik ben er dan ook voor 99% van overtuigd dat ze de reparaties ook daadwerkelijk uitgevoerd hebben en geen lapmiddelen toegepast hebben.

Nu heb ik de auto weer teruggekregen. Hij rijdt opzich goed en de temperatuurmeter komt slechts een klein beetje boven het midden van de meter uit. Ik voel echter wel iets anders, waarvan ik niet durf te zeggen of dit voor het vervangen van de koppakking ook was. Stationair, zowel warm als koud, trillen de motor en auto voor mijn gevoel meer dan gebruikelijk is. Als ik in de auto zit hoor ik ook een zacht klapperend geluid onder de motorkap vandaan komen, maar als ik onder de motorkap luister hoor ik dit echter niet. Ik dacht zelf misschien aan een motorsteun. Echter als ik in de 1e versnelling goed gas geef en weer loslaat beweegt de versnellingspook bijna niet, betekent dit dan dat de motorsteunen nog goed zijn? De motor draait stationair 800 tpm. Het toerental kan een heel klein beetje schommelen, dit is echter zo weinig dat het alleen hoorbaar is en niet zichtbaar op de teller.

Een ander misschien hiermee samenhangend punt is dat de motor koud (dan bedoel ik koud in juli en niet koud in januari) niet direct aanslaat en de eerste 50 meter een beetje schokkerig is en inhoudt. De accu is ook nieuw erin gekomen bij aankoop dus moet goed zijn. Het is de laatste paar dagen wel nat/vochtig weer en ik durf niet te zeggen of dit probleem zich ook voordoet bij droog warm weer.

Als laatste nog iets wat hier volgens mij los van staat. Als ik rond de 30 km/u rijdt en rem op het moment dat ik over een hobbeltje of kuiltje in de weg rijdt dan lijken de voorremmen te schuren, terwijl ik hier normaal niets aan hoor.

Het probleem is dat de garage waar ik de auto gekocht heb 150 km hier vandaan is. Het kost dus tijd om de auto te brengen en ik heb geen auto als ik hem naar de garage breng. Het is dus de moeite waard om eerst zelf wat vooronderzoek te doen.

Iemand suggesties?

Joris_Kr

Geplaatst door Joris_Kr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Joris_Kr (0), 14 jaar geleden

Niemand ?

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Ja, je zult er toch mee terug moeten naar die garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.