Fiat Punto: Fiat Punto die onregelmatig loopt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Fiat Punto. De auto maakt in stationaire stand ontzettend veel toeren (op en af). Alsof je voor het stoplicht een beetje irritant staat te doen om een wedstrijdje aan te gaan met je buurman. Het is zelfs zo dat als ik geen koppeling tegendruk geef de toeren over het toelaatbare schieten. Met mijn koppeling en rem moet ik hierdoor spelen om de auto 'rustig' te houden bij stilstand.

Bij langszaam rijden zijn ook onregelmatigheden (alsof de choke heel hard aanstaat) en bij gewone auto en snelwegen merk ik de problemen niet.

Weten jullie waar dit aan kan liggen en wat ik hieraan kan doen?

Alvast bedankt!

gr. Arno

arnoberg

Geplaatst door arnoberg (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat noem je toelaatbaar? De rode streep op de toerenteller?

arnoberg (0), 12 jaar geleden

Na een paar keer op en neer blijven de de toeren op een gegeven maar doorlopen totdat je dus koppeling geeft of de motor uitzet. Dan gaan de toeren dus echt richting 5000 zeg maar.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Het kan zijn dat de stationair regelaar (meestal stappenmotor genoemd) te ver open blijft staan.
Schoonmaken kan helpen. Of er zit ergens een groot gat na de gasklep. Lekke of losse slang zou kunnen. Of beide problemen tegelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.