Fiat Stilo: Fiat stilo vast in neutraal

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 24, Vermogen (kw): 125

Goede dag, Sinds 3 dagen heb ik een probleem met mijn abarth.

1e dag: Stond stil bij de een parkeerplaats, Vervolgens zag ik de auto van zijn 1 naar neutraal schieten. Op dat moment dacht ik dat het weer een kwaaltje was dat vanzelf weg ging, vervolgens rij ik weg en 30 minuten later bij een stop licht schoot de auto vanuit zijn 1 naar zijn neutraal op dit moment heb ik de auto moeten herstarten om vervolgens weer te mogen schakelen.(Hij schakelt elke x naar zijn neutraal op het echte punt dat ik bijna stil sta en de rem los laat, Dit gebeurt nooit tijdens het rijden)
2e dag: Heel de dag niks aan de hand tot ik na ongeveer 4 uur rijden thuis aankwam, ik parkeerde de auto op de parkeerplaats en hij schoot weer van zijn 1 in neutraal(Alweer op het punt wanneer ik eigenlijk stil sta en mijn rem los laat)
3e dag: Ik loop naar de auto om vervolgens mijn reis te starten naar het werk, ik start de auto, trap de rem in en wil vervolgens de auto in zijn achteruit zetten. op dit moment staat de auto in zijn neutraal en komt er haast niet van af. Vervolgens krijg ik hem in zijn Reverse stand en rij achteruit vervolgens zet ik hem in zijn 1 en maak een test ritje om te kijken wat hij doet. Ik merk vooral dat de auto altijd in zijn neutraal schiet wanneer ik de rem intrap en bij stilstand de rem los laat. Nooit rijdend!

Paar punten waarop ik gelet heb:

Zekeringen zijn goed, relais is goed
Bij opening van de deur hoor ik SOMS WEL en SOMS NIET de pomp van de selespeed opladen. Dit is echt heel random en lijkt in mijn ogen af en toe een storing!
Het licht brand van mijn deur zodra ik hem open.

Heeft iemand enige idee wat het kan zijn tijdens het uitlezen van de anwb kwam er niks uit behalve de p1135 error code. Ik denk zelf dat de selespeed pomp aan zijn einde is! er staat momenteel ook 118000 km op de teller!

Armando1995

Geplaatst door Armando1995 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

P1135 is voor zover ik weet een fout op de verwarming van de voorste lambda-sonde.
Dat heeft niets met de selespeed te maken.

Foutcodes die de selespeed uitgeeft zijn ofwel P0xxx, danwel P17xx codes. P11xx gebruikt de selespeed niet.

De dealer kan heel veel informatie uitlezen met betrekking tot de werking van het inschakelen van versnellingen.
Daar kunnen belangrijke aanwijzingen in te vinden zijn. Die informatie kan de ANWB niet uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.