Fiat Tipo: Fluctuerend stationair toerental en stoten

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4. i.e.

Hallo,

Ik heb laatst mijn startmotor vervangen. Dat werkt goed. Alleen toen ik daarna de auto startte had en heb ik een wisselend stationair toerental. Soms is het een poos goed, maar ook wel eens dat het naar 2000 gaat. Daarnaast als ik het gas loslaat onder het rijden, gaat de auto op een gegeven moment stoten. Als ik dan de koppeling intrap is dat weer weg. Gewoon rijden met een ingetrapt gaspedaal gaat goed. Mijn vraag is: heeft het vervangen van de startmotor daarmee te maken en wat kan ik er eventueel aan doen?
Groet,
Willem

wkorevaar

Geplaatst door wkorevaar , lid sinds 16 jaar geleden

7 Reacties

jan T PRO, 16 jaar geleden

willem jij hebt de accu pool neem ik aan zoals het hoort los gehaald voor het vervangen van de startmotor daardoor is het geheugen leeg.
wat je kan proberen is de motor warm laten draaien en dan alles afzetten en de motor uit ; dan weer op contact zetten en de min pool van de accu los maken; dan een minuut zo laten staan en dan de min pool weer vast zetten en de motor starten en 5 minuten stationiar laten draaien en dan kijken of het goed is.
lukt het niet dan zul je bij de fiat op nieuw in de bassisstand moeten laten zetten maar over het algemeen lukt het wel bij auto s van deze bouwjaren.

groetjes jan.

wkorevaar, 16 jaar geleden

Jan, dank voor je tip...

Ik wil het gaan proberen. Dient de motor dan een poos stationair te draaien? Maar je zegt dan dit: "....dan alles afzetten en de motor uit." Wat bedoel je daar mee, met alles afzetten? En begrijp ik je goed dat als dan het contact er weer op staat ik de minpool los kan halen?
Sorry voor alle vragen, maar het is me nog niet helemaal duidelijk. Ik hoop dat je me nog een keer kunt helpen.

wkorevaar, 16 jaar geleden

Ik heb het als volgt gedaan:
De auto een minuut of 5 stationair laten lopen, wat niet helemaal stationair is natuurlijk, dat is het probleem.
Toen de lampen uit e.d. en de auto uitgedaan.
Vervolgens weer op contact.
De minpool losgehaald.
Een minuut gewacht en toen de minpool er weer op.
De auto gestart.

Resultaat: De auto heeft eerst een toerental rond de 900 (hapert iets, alsof ie af gaat slaan). Na een minuut gaan de toeren weer omhoog richting de 2000.
Wat heb ik niet goed gedaan? Of wat zou er anders aan de hand zijn?

Ik hoop dat je me nog verder kunt helpen...

Willem

wkorevaar, 16 jaar geleden

Jan,
Ik heb het nog een keer geprobeerd....nu werkt het dus wel. Als enige verschil dat ik terwijl de minpool eraf was, het contact helemaal eraf gehaald heb. Weet niet of dat de reden is dat het gelukt is, maar staat vast dat zonder jou tip het probleem er nog zou zijn.
Hartelijk dank daarvoor....

Willem

jeroenmonteyne PRO, 16 jaar geleden

blijkbaar heb ik me weeral eens vergist...

wkorevaar, 16 jaar geleden

Ow...maar het stond hierboven zo vermeld....
Gelukkig goed afgelopen...Dank voor de tip.

jan T PRO, 16 jaar geleden

willem bij deze auto hoefde je daar niet bang voor tewezen dat er iets stuk ging hoor bij nieuwere wagens is dat anders maar je hebt het prima gedaan het ik begrijp dat hij weer normaal werkt dus dat is toch mooi en zonder dat je ermee naar de garage hoefde.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.