Fiat 500 2023: Foutmelding Fiat 500e

Bouwjaar: 2023, Brandstof: Elektriciteit, Motorcode: 46348460

Sinds de levering van onze nieuwe fiat 500E (03-2023), verschijnt er een melding "elektrisch voertuigsysteem laten controleren" (zie afbeelding).

De dealer (Kien Nijmegen) kan de storing niet oplossen.
De storing wordt ook niet opgeslagen.

1 keer heb contact kunnen leggen met de klantenservice van Fiat om mijn ongenoegen over het niet kunnen verhelpen van de storing te uiten.
Ik zou de dag erop teruggebeld worden, maar uiteraard is dat niet gebeurd.

Vervolgens heb ik nog 2 pogingen gedaan om contact met de klantenservice van Fiat te leggen, maar dat is vrijwel onmogelijk. 2x 2,5uur in de wacht gestaan.

Mijn vrouw rijdt nu dus in een auto waar meerdere keren per dag deze melding verschijnt.....de lol gaat er zo wel snel vanaf.

Zijn er meer 500e rijders die deze foutmelding krijgen ?

Hansie_72

Geplaatst door Hansie_72 , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ehombie PRO, 3 maanden geleden

algemene melding....kun je niks concreets mee. uitlezen...en evt foutcodes voorleggen. Als bestuurder kijken of je probleem kan laten optreden...zodat je gerichter kunt zoeken

Hansie_72, 3 maanden geleden

Foutcodes slaat hij niet op.
De verkoper is meegereden om het probleem te reproduceren (met resultaat).

Het is wel vervelend dat een nieuwe auto foutcodes geeft en dat niemand het op kan lossen.\
Daarnaast is de service van zowel Fiat Nederland als Kien van een totaal ander (lees: lager) niveau dan Mijn BMW dealer (Ekris).

Ingevb, 2 maanden geleden

Hier precies hetzelfde probleem!!
Auto nu een maand in mijn bezit, bij wegrijden een vreemd geluid. Waren bladeren in de ventilatie. Maar daarna dus steeds foutmelding diverse keren uitgelezen en hele auto gecheckt. Leek steeds verholpen maar kwam opnieuw weer terug.
Uiteindelijk hebben ze ventilatie systeem (weet even niet de precieze naam) vervangen. 1 week zonder meldingen maar deze week weer een nieuwe melding: "accu aandrijving laten controleren" met daarna ook weer de melding ev laten controleren. Maar nu dus een continue melding en niet op en af de melding.
Terug naar garage: uitgelezen, maar uiteraard weer niets kunnen vinden.

Ok hier het maandagochtend gevoel. Komende week contact met vestigingsmanager fiat van mossel. Heel benieuwd naar oplossing.....

CasenDen, 1 maand geleden

Hetzelfde probleem hier. Ook de storing code Elektrisch voertuigsysteem laten controleren. Auto in maart 2023 opgehaald. In de showroom trad de melding al op. Afgelopen vrijdag nieuwe software gekregen maar probleem niet verholpen.

Hansie_72, 1 week geleden

Inmiddels staat onze Fiat 500e alweer 1,5 week bij Broekhuis in Apeldoorn.
Zij pakken het probleem (gelukkig) wel serieus op.

In de eerste instantie leek het de camera, maar dat bleek achteraf niet het probleem.

Zij zijn er nu achter dat het een probleem met de koeling is en hiervoor is een ticket aangemaakt bij Fiat Nederland.

Over Broekhuis Apeldoorn geen klachten.


Fiat Nederland neemt hierin 0 verantwoordelijkheid en wij hebben in totaal nu al bijna een maand een auto moeten huren omdat we geen recht hebben op vervangend vervoer (bij garantieafhandeling van een nieuwe auto!!). Dan hadden we een aanvullende garantiemodule af moeten sluiten (?!?!). De storing is nog niet verholpen en het zal naar verwachting nog een tijdje duren voordat wij de 500e weer op kunnen halen. Inmiddels lopen de kosten aardig op (meer dan € 1000,-) en er is niemand die een compensatie aanbied, een oplossing of zelfs een sorry.

CasenDen, 1 week geleden

Wat vervelend dat het zo moet lopen!!! Ik hoop dat ze het snel vinden.

Onze auto heeft begin augustus een software update gehad met de hoop dat dat het probleem zou verhelpen. Maar nee dus.

Bij ons treed het probleem bijna bij elke rit op. Soms ook als de auto nog niet eens gereden heeft. En soms als we wat langzamer gaan rijden. Maar tot nu toe maximaal 1 keer per rit. We gaan nog eens goed markeren wanneer het optreedt. Lastig het issue te vinden als de fout niet gelogd wordt.

Op een Duits forum https://www.goingelectric.de/forum/viewt... wordt het probleem ook gemeld. Bij sommige lijkt het gerelateerd aan opladen van de hoogspanning accu. Maar een laatste reactie van iemand zegt dat zijn probleem lag in het opladen van de 12 volt accu. Dat klinkt aannemelijk omdat het bij ons ook optreedt als de auto niet eens gereden heeft. Die persoon kreeg een software update en toen was het verlopen. Hij had wel een auto uit 12.2020. Die van ons en die van jullie is van begin dit jaar. Maar misschien heb je wat aan deze info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.