Fiat Stilo: Foutmelding verlichting bij intrappen rem

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Sinds een paar weken hebben ik zo nu en dan een foutmelding bij het intrappen van de rem. De foutmelding is dat het linker rem-, knipper, of mistlicht stuk is. Soms krijg ik bij 1 keer remmen 3 keer een foutmelding voor de genoemde verlichting. De verlichting werkt echter nog wel!
Ik heb de stekker van de verlichting al gecontroleerd, maar foutmelding blijft bestaan. Ook als de verlichting uit staat geeft ie deze melding.

Ik heb iets gelezen over een rempedaal schakelaar. Waar kan ik die eventueel vinden?

Alvast bedankt.

Hopelijk kunnen jullie me helpen, want bij elke foutmelding begint de boordcumputer irritant te piepen :-(

Christian

Christian84

Geplaatst door Christian84 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Eerst maar eens zorgen dat beide stoplampjes exact hetzelfde zijn...en preventief de linker vervangen.. De rem pedaal schakelaar zit in het interieur. boven het rempedaal..wanneer de rempedaal losgelaten is is de schakelaar ingedrukt en controleert hij beide lampjes.(als er iets mis is wordt dat opgeslagen in een soort geheugen.. Op het moment dat de pedaal ingedrukt wordt lost de schakelaar.en zorgt voor de voeding van de stoplichten.. Als er voorheen iets mis was?? wordt dat nu gemeldt... Ook een lampje waarvan het gloeidraadje af en toe geen contact maakt wordt als fout gezien..

Christian84 (0), 11 jaar geleden

Het probleem is opgelost.

Bij het achterlicht zat een aardedraad los. Na een aantal maal de verlichting aan en uit te hebben gezet is de foutmelding tijdens het remmen verdwenen. Ik kan weer zonden irritatie op pad :-)

Cor; bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.