Fiat Marea weekend: geen oliedruk

Bouwjaar: 1999

Hallo collega's ik heb hier het probleem dat mijn oliedruk wegvalt Bij koude motor 1 Bar en dan loopt hij langzaam naar 0 bar weg bij stationair toerental, bij hoog toerental 1,5 bar.
Wij hebben aan deze motor al echt bijna alles vervangen (oliepomp, krukaslagers, Zuigerveren, en de turbo deze was echter stukgelopen) maar toch blijft het propleem aanwezig.
Ook ons laatste redmiddel dikke olie in de motor helpt niet.
Wie kan mij helpen want ik wordt er een beetje gek van.

Groetjes Marco

sjaak10927

Geplaatst door sjaak10927 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

GIANTPETE (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik neem aan dat het een JTD is ? heb je toen je de motor open had, de klepjes van de sproeiers voor de zuigerkoeling gecontroleerd vermoedelijk zit er eentje vast en blijft deze open staan.

sjaak10927 (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoi Misschien ligt het probleem daar wel ik ga het carter er nog wel een keer afhalen. ik denk dat het daar wel aan ligt want dat is wel de allerlaatse, wat dit probleem kan wezen, ik hou je wel op de hoogte

Siem Bijman (140) PRO, 20 jaar geleden

Een goede motorreiniging doet soms ook wonderen.Wij hebben zeer goede ervaringen met Forte.Lost de black sludge op en is alvorens alles te demonteren zeker het proberen waard.

sjaak10927 (0) PRO, 20 jaar geleden

Hallo collega's ik heb het carter eraf gehaald en de sproeiertjes eruit gehaalt en bekeken deze zijn echter gewoon in orde. Ik ga nu nog een keer de drijf- en hoofdlagers vervangen misschien dat het helpt, ik denk toch dat het daar vandaan komt.
Peter en Siem bedankt dat jullie meedenken, ik laat het wel weten als ze erin zitten.

GIANTPETE (0) PRO, 20 jaar geleden

Nu je het carter open hebt zou ik even de oliedruksensor verwijderen en even via een reduceerventiel perslucht op het smeersysteem zetten mocht er dan ergens een lekkage in het smeersyteem zitten dan kun je het nog zien.
succes!

sjaak10927 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik heb de lagers eruit gehaald en nieuwe besteld, we hebben de auto evan opzij gezet omdat we anders aan het andere werk niet meer toe komen. als ze erin zitten laat ik het jullie weten, ik denk dat het wel woensdag wordt.

timmer (0) PRO, 19 jaar geleden

nou hehe weer ff tijd voor de fiat gehad het probleem is opgelost het zat in de hoofdlagers van de krukas ( komt nooit voor volgens de specialisten) , deze waren gewoon helemaal opgevreten, wel vreemd want de drijfstanglagers waren wel goed.
Maar goed in ieder geval bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.