Fiat Cinquecento: Hangende klep?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900

Ik ben int.chauffeur, en mijn fiat seicento staat dus lange tijd stil. Nu draait de motor wel rond maar sloeg niet aan.Heb toen het luchtfilter los gehaald, weer gestart en toen kwamen de vlammen uit de carburateur.Volgens de wegenwacht is het een hangende of verbrande klep.Ik heb hem toen aangesleept en de motor liep plotseling prima.Bij thuiskomst was het weer hetzelfde liedje.Bij lage toerentallen slaat de motor af, bij hogere loopt de motor normaal. Wie weet raad? b.v.d. Ronald

vatibi

Geplaatst door vatibi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ronald geef de motor eens een inwendige reinigingsbeurt. Hoe ziet de olievuldop eruit.Bagger? Hangende kleppen is zeer goed mogelijk . Succes.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

komt veel voor dit komt doordat de klepstoters niet werken hydraulisch ze zorgen datde klep ietjse open blijft (geen compressie)
oplossing inderdaad aanslepen of gewoon doorstarten slaat op den duur aan al veel meegemaakt ook nieuwe auto's
geen zorgen succes jan

vatibi (0), 13 jaar geleden

Dank voor jullie berichten, heb vandaag garage gebelt voor prijsopgave. Gaat ongeveer 700 euro kosten voor vervanging klep.
Ook zegt men dat er apparatuur is om zonder de kop los te halen de kleppen te bekijken.Dit kost me 2 uur arbeidsloon.
Ben best wel een beetje handig maar is dit eventueel zelf te doen?
Ik krijg de motor momenteel niet meer aan het lopen. B.v.d Ronald

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

een klep vervangen? als hij loop dan loopt hij prima dus is er geen klep verbrandt ik zou eerst maar eens verversen eni nderdaad een toevoeging doen voor reiniging
succes ermee jan

vatibi (0), 13 jaar geleden

Het probleem nu is het volgende Jan, De motor draait wel maar ploft weer in de carburateur en slaat niet aan.De vorige keer na het aanslepen bleef de motor ook gewoon stationair lopen, nu echter moet ik half gas blijven houden anders slaat de motor af en krijg ik hem niet meer aan de praat.Heb na de eerste keer aanslepen er ongeveer 50 km mee gereden en toen stilgezet.gr Ronald

vatibi (0), 13 jaar geleden

Ga morgen reinigingsspul kopen en hoop zo dat het probleem verholpen word, de fiat is eigenlijk geen dure reparatie meer waard, nogmaals bedankt voor de reakties
gr ronald

vatibi (0), 13 jaar geleden

De fiat is voor diagnose bij de garage geweest en men beweerde dat er of een gat in de zuiger zit of erg versleten zuigerveren, naar mijn meining kan dit niet omdat dan de motor erg moet gaan roken en op drie cilinders gaan lopen. Dit is dus niet het geval.Ook komt er geen blauwe rook uit de uitlaat.
Om de Fiat bij de garage te krijgen heb ik hem aangesleept, motor liep toen gewoon normaal en ook stationair goed.Na uitzetten bij de garage kreeg ik de motor dus weer niet aan.
Als een klep blijft hangen moet je dit toch ook stationair merken en onder het rijden?
Groet Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.