Fiat Tempra: Help! V-snaar vervangen

Bouwjaar: 1996

Ik ben bezig om de V-snaar te vervangen bij mijn Tempra. De oude heb ik eraf (doorsnijden). De nieuwe erop is iets lastiger. Er is namelijk te weinig ruimte om de snaar tussen twee wieltjes 'door te duwen'. Moet ik nog iets losmaken/verwijderen, behalve dan de bout bij de dynamo, om de nieuwe erop te kunnen leggen?

Frank Koning

Geplaatst door Frank Koning (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Stephan11138 (0), 19 jaar geleden

Onderste pully erafdraaien. V-snaar erop leggen, pully weer monteren en dan spannen met de dynamo. misschien nog de bovenste bout uit de dynamo halen, dan kan hij verder kanteken.

Frank Koning (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Maar wat bedoel je precies met onderste pully erafdraaien? Ben niet zo heel ervaren. Het probleem is dat er een sensor op 1mm afstand van het vliegwiel zit. Daar krijg ik de snaar niet tussendoor. De sensor krijg ik niet weg. Zit vast met een imbusje, die heb ik losgedraaid, maar hij zit nog zo vast als maar wat.

Frank Koning (0), 19 jaar geleden

Heb net de oplossing gekregen. De onderste pully (voor de leek: het grootste wiel waar de v-snaar overheen loopt) kun je met een grote bout (of vier kleine) verwijderen. Dan is er ruimte genoeg om de snaar erover heen te leggen.

De toerentalsensor (of bdp-sensor) kun je wel verwijderen. Beetje olie ertussen en dan moet ie wel los te wrikken zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.