Fiat Punto: inhouden bij wegrijden en borrelend geluid in tank

Bouwjaar: 1996

beste mensen

ik heb een fiat punto 60s uit 96
en deze houd bij het wegrijden in dan loopt die helemaal terug bijna zover dat hij bijna uitslaat.
ook heb ik bij stil staan om de 1 a 2 minuten een borrelend geluid in de tank (als de benzine dop eraf is) heb er door een automonteur naar laten kijken maar die is verder niet bekend met fiat iemand enig idee wat het kan zijn?? want het is erg vervelend
hoop snel reactie te krijgen alvast bedankt

vriendelijke groeten diane

diane

Geplaatst door diane (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Kip (0), 19 jaar geleden

Dag Diane,

Ik ben bang dat er toch gekeken moet worden of er vervuiling in het brandstofsysteem zit of dat er bijv. lucht aangezogen wordt.
Wat bedoel je met het ernaar laten kijken door een automonteur? Met alleen kijken zal je nl. niet veel verder komen....

Groeten, KK.

diane (0), 19 jaar geleden

hoi kip klaroen bedankt voor je reactie ik heb niet veel verstand van auto's maar een vriend van mij is monteur en hij heeft bij de tank ergens een slangetje gemaakt zodat de lucht weg kon omdat we dachten dat het verstopt zat en dat ie zen lucht niet kwijt kan. ja beetje vaag verhaal mischien voor jouw maar kan het niet goed uitleggen. maar na het slangetje blijft die nog inhouden en de benzine blijft nog borrelen. en die monteur weet nog niet wat het is.
gr

Kip (0), 19 jaar geleden

Diane, heeft hij ook gekeken of de brandstofpomp werkt en genoeg benzine naar de motor pompt? Deze zit in of vlak bij de tank. Als dat in orde is, dan even het brandstoffilter nakijken. Is dat allemaal OK, dan kan het verder nog van alles zijn maar het zou mooi zijn als je met een diagnose-apparaat foutcodes van het motorstuurapparaat kon uitlezen. Een dealer rekent daar meestal wel geld voor, helaas kan je veel problemen tegenwoordig niet meer goedkoop oplossen.
Eventueel kan je nog het luchtfilter en de inlaatkanalen bekijken en kijken of de injector van een cilinder wel (genoeg) inspuit door de bougies los te halen en te kijken of ze de juiste (donkergrijs-zwarte) kleur hebben.

Sterkte, KK

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.