Fiat Punto: Stotteren bij optrekken 1e versnelling

Bouwjaar: 2003

Ik heb sinds ongeveer een half jaar een Punto uit 2003 en heb nooit problemen gehad, maar sinds een maand geeft hij soms problemen bij het optrekken in 1e versnelling. Dit probleem geeft hij voornamelijk als hij een koude motor heeft, heb ik het idee. Het is niet dat ik niet genoeg gas geef of verkeerd koppel (dan had ik het ook vanaf het begin af aan moeten hebben). De auto gaat tijdens het wegrijden schokken en stotteren en het enige dat helpt, is de koppeling opnieuw intrappen en het opnieuw proberen. Extra gas geven helpt niet. Heeft iemand enig idee wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn? Het probleem is dat hij het niet altijd doet, dit heeft me er tot nu toe van weerhouden om naar de garage te gaan, maar het is wel buitengewoon vervelend...

ld1977

Geplaatst door ld1977 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Henk4400 (0), 19 jaar geleden

Heb je een 1.2 16V? Deze zijn gevoelig voor het type bougie.
Met Champion bougies krijg je vaak na enige tijd bovengenoemde verschijnselen. Met de eveneens voorgeschreven NGK's kan "ie een stuk lekkerder lopen. Zou aan de door NGK gebruikte dubbele massaelectrode liggen.
Misschie heb je hier iets aan.

groeten,

Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.