Fiat Fiat Tempra 1.6 sw benzine: inhouden van de motor

Bouwjaar: 1994

Wij hebben al 7 jaar problemen met de auto. Steeds dezelfde maar we hebben niet veel geld voor een andere auto dus blijven we doorgaan. Daarbij was het voor ons ook een uitdaging hem aan de praat te houden. Hij stottert, het rode injectorlampje brandt. De garage meet Lambdaproblemen. We hebben een andere gaspotentiometer door de garage er in laten doen 5 maanden geleden, sindsdien zijn de klachten iets anders geworden lijkt het, maar het blijft in hetzelfde circuit een probleem. De klachten worden nu wel erger. Zodra we op snelheid zijn doet hij het vrijwel probleemloos, maar voordat we dat zijn geeft hij vaak, maar ook niet altijd, de nodige, het lijken wel accelleratieproblemen. De auti is zo lekker ruim met twee honden die achterin moeten, we willen hem eigenlijk nu nog steeds niet afdanken. Wie helpt ons?

Nicolette8143

Geplaatst door Nicolette8143 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4026 (0), 19 jaar geleden

haal eens een blikje injectie cleaner bij bv halfords.
wij hebben ook een tempra sw 1.6 ie .
daar van branden het injectie lampje ook steeds.
een blikje cleaner deed wonderen

Nicolette8143 (0), 19 jaar geleden

Het blikje is iets waar we al enige keren mee aan het werk geweest zijn. Dat hielp niet bepaald. Maar misschien is het wat als ik aangeef dat ongeveer gelijktijdig met de gaspotentiometer vervanging ook onze uitlaat is vervangen. De motor houdt in met gasgeven, maar hij doet het het slechtst als er na de start niet opgelet wordt dat hij even op hoge toeren moet zijn geweest. Dat heeft hij n.l. nooit gedaan, maar pas geleden kwam ik erachter dat dit wel moet.
Door het lezen van alle berichten op deze site begin ik het idee te krijgen dat óf de gasklepsensor kapot is, óf dat de lamdasensor in de uitlaat kapot is. We hebben dit voorjaar vanwege startproblemen jarenlang ook de sensor die daar weer mee te maken heeft vervangen en sindsdien hebben we geen startproblemen meer gehad. Ik hoop dat er nog iemand is die me bij benadering de weg kan wijzen. Inmiddels heb ik bij iemand in Dedemsvaart alle beschikbare vraagbaken op cd-rom aangevraagd en hoop er dan met jullie raadgevingen en niet minder met mijn man die het per slot moet doen, uit te komen. Wie, o wie.

PatrickPol (0), 19 jaar geleden

Heb sinds kort ook een Fiat Tempra 1.6 van juli 1994.
Toen we de auto ophaalden was er niets mis, maar na het inbouwen van de radio gaf de auto het probleem dat ook het injectie-lampje ging branden. En ook af en toe inhield. Ook bij de garage geweest en die gaven ook aan dat de auto even uitgelezen moest worden. Heb toen zelf eerst een beetje gesleuteld en alle stekkers in de buurt van de brandstof-injectie er afgehad en de radio er nogmaals opnieuw uit/ingebouwd lettend op het goed wegwerken op de bedrading. Nadien geen probleem meer gehad.

Rocco21086 (0), 19 jaar geleden

Beste Nicolette, het zou de egr. klep kunnen zijn, die zit voor op het blok, achter de slotplaat, makkelijk te bereiken, toen dit probleem zich bij mij aandiende heb ik die egr. klep eraf geschroefd, helemaal volgespoten met wd-40, vervolgens handmatig de klep een aantal malen open en dicht geduwd, de wd-40 er goed uit laten lopen, klep weer gemonteerd en aangesloten en de temp. had nog nooit zo lekker gelopen, kosten nul ik hoop dat dit voor jullie ook werkt.
Groeten,
Rocco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.