Fiat Punto: Injectie lampje

Bouwjaar: 1995

Ik heb een schade punto (75sx 1.2mp) vorig jaar gekocht met een kapotte motor, nadat de motor is vervangen (1.2mp), heb ik dit jaar problemen met een rood injectie lampje. (nooit eerder gehad)

Dit lampje brandt de ene keer wel, de andere keer niet tijdens het rijden kan het ook zo zijn dat het lampje ineens aan gaat. Als het lampje uit gaat, dan kan het ineens zijn dat mijn punto cruisecontrol heeft, dwz hij blijft dan schommelen rond de 2500tpm. (erg handig als 80 wilt rijden in z'n 5, maar toch vervelend).
Er zijn dagen dat er niks aan de hand is, er zijn dagen dat het continu bezig is, maakt niet uit of de motor warm of koud is. Het weer heeft volgens mij wel invloed... (bij droog weer minder dan bij nat)

Wie o wie heeft er ideeen, of moet ik gewoon naar een garage? (al doe ik het liever zelf, dit probleem oplossen)

Kjell

Geplaatst door Kjell (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Begin eens met een flesje injectiereiniger bij een volle tank benzine te gooien,eerst de reiniger en dan tanken,mengt het beter.
Als dat niet helpt kan het de Lambdasonde ook nog zijn,maar die kun je laten uitlezen bij de dealer,het verstandigst is dan,als het lampje brand meteen naar de dealer toe en de auto niet meer van contact afzetten,anders kan de ''fout''niet altijd uit te lezen zijn.

tim11468 (0), 18 jaar geleden

ik denk je fasesensor was bij mij ook zo op 4000 toeren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.