Fiat 500: Kabel rugleuning schiet uit hendel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

De hendel voor het om klappen van de rugleuning werkt niet. De kabel schiet uit de hendel. Het mechanisme in de stoel gaat zwaar, zit echt een knik in.
Vragen:
Weet iemand hóe dit kan komen?
Hóe kom ik bij het mechanisme in de stoel?
Hóe krijg ik de kunststof hendel op de rugleuning er af?
Alvast bedankt.

bertoldy

Geplaatst door bertoldy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

skilcom (0), 5 jaar geleden

De zetel zal er uit moeten, kabels eventuele airbags eerst losmaken, de zetel helemaal naar achter, en de voorste schroeven losmaken, daarna het tegenovergesteld doen met de achterste schroeven. De zetel verwijderen, en ergens op een werktafel zetten. De haakjes van de rugbekleding omplooien en de rugbekleding voorzichtig naar boven trekken. Nu kan je gaan kijken wat er misloopt met de kabel, en eventueel herstellen of vervangen. Als de hele bekleding er af zou moeten, bij het terugzetten altijd een stuk plastic over de naakte rugleuning leggen, dat schuift gemakkelijker, anders blijft de bekleding vastzitten, en kan gaan scheuren, en dat willen we niet. Nadat de rugbekleding terug op zijn plaats zit, kan je alvorens de bekleding vast te maken, het stuk plastic er makkelijk weer tussen uit trekken. Zo heb ik het al een paar keer gedaan, dat ging vlot, en met succes... Vooruit, aan de slag... en veel succes...

bertoldy (0), 5 jaar geleden

Bedankt, ga ik proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.