Fiat Punto: Kabelset trekhaak

Bouwjaar: 1998

Beste mensen,

Is het echt noodzakelijk om voor het aansluiten van de kabelset voor de trekhaak een aangepaste kabelboom te hebben. Volstaat een universele niet? Wat kunnen de gevolgen zijn als een universele wordt gebruikt op de Punto I?
Ik heb laatst vernomen dat het mogelijk is om een universele kabelset aan te passen. Dit om kosten te besparen. Kan iemand mij daar meer over vertellen?

Bij voorbaat dank voor jullie reakties.

Harrynak

Geplaatst door Harrynak (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Echt noodzakelijk niet maar het werkt wel makkelijker en sneller en de elektrische aansluiting word met stekkers bij de achterlichten er bij gezet.
Bij een universeelset moet je de kabels met schotsblokjes bij de toch al gammele origineele bedrading knijpen.

Hans

Harrynak (0), 18 jaar geleden

Aan de kabelbomen welke Brink en Bosal levert zitten ook geen OEM connectors. Deze moet je dus ook met aftakklemmetjes aan de bedrading van de auto bevestigen.
Waar ik meer op doel is de check-control van de verlichting. Deze is volgens Brink en Bosal op de Punto I aanwezig, maar sommige autobedrijven ontkennen dit. Om storingen in de check-control te voorkomen zou een speciale kabelboom aan te raden zijn.
Maar er zit mijns inziens een aardig verschil tussen aanraden of echt noodzakelijk. Is het nu technisch gezien noodzakelijk of niet???
Het gaat trouwens alleen maar om een 7-polige connector, bedoeld voor de verlicting van een fietsendrager of een lichte aanhangwagen.

Graag jullie reakties weer.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan had ik je verkeerd begrepen wat je vraag was,of het storing veroorzaakt weet ik niet.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.