Fiat Marea: Kapotte motor...

Bouwjaar: 1997

Hallo Jongens,

Tijdje geleden had ik wat geplaatst over mijn Marea uit 1997 die overleden was (distr. riem gebroken).
De motor opnieuw opbouwen was te duur dus hebben we besloten om een andere motor te halen. Wij naar een sloper toe om een ander hart en terug naar huis. Na 3 maanden zat eindelijk de motor erin omdat mijn vriend last van zijn hart kreeg (had niks met die Marea te maken maar was al langer aan de hand).

2 Weken geleden de auto eindelijk klaar, starten en...en....Jawel...Het leek wel een diesel aan het tikken te horen. Blijkt dat het kleppensysteem niet voldoende druk heeft. Gelukkig mocht ik de motor omruilen dus wij als een speer de motor eruit gehaald en terug naar de sloop...

En nu komt het...

Een Marea motor uit 1997 was er niet meer (type motor 182A4.000) en hebben we een complete motor uit 2000 meegekregen (type 182B6.000) Op zich harstikke toppie natuurlijk maar gaat deze ook passen ? Volgens de sloper moet alleen het spruikstuk overgezet worden (is nu van plastic) en volgens de Fiat garage is het blok zelf precies het zelfde als de motor uit 1997.

Wie heeft hier ervaring mee en kan me verder helpen ?

Al met al zijn we nu al 10 maanden bezig om mijn Marea weer aan de praat te krijgen. Ik houd jullie op de hoogte !!

Groetjes,
Martin

Zephyros

Geplaatst door Zephyros (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Zephyros (0), 17 jaar geleden

De auto is gemaakt met een Marea moter uit 2000 en doet het uitstekend !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.