Fiat DUCATO 14 2.8 JTD: knarsende besturing bij afdraaien links of rechts

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 28jtd, Motorinhoud (cc): 2800

bij het kort afdraaien naar links of rechts hoor je een ratelend geluid, precies of je met een automatisch wapen aan het vuren bent; de een geconsulteerde mecanieker zegt , het is defect van de servo-pomp, de andere zegt het is een defect stuurhuis. maar wat is nu effectief het defect?

Marcdg

Geplaatst door Marcdg (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

skilcom (0), 5 jaar geleden

Het is heel simpel, neem een metalen buis, en duw die op het stuurhuis, aan de andere zijde duw je die tegen je oor, dan laat je iemand aan het stuur draaien, daarna doe je hetzelfde met de servo-pomp, zo kan je te weten komen waar het geluid vandaan komt. Moest je een stethoscoop, (zoals bij de dokter), hebben liggen, dat werkt natuurlijk beter...

Marcdg (0), 5 jaar geleden

is terugslagklep van de servopomp die niet goed meer afsluit bij het heel kort afdraaien naar links of rechts, bij normaal gebruik heb je het knarsend geluid niet , had eerst stuurhuis supports (cardan) vervangen maar geluid bleef ... dus was het pomp die niet meer functioneert naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.